Auto blokkeert het fietspad: een meisje neemt wraak en klimt met haar fiets op het dak - Curioctopus.nl
x
Auto blokkeert het fietspad: een meisje…
7-jarige jongen geeft €1500 uit voor een videogame op zijn mobiele telefoon: zijn vader moet de auto verkopen Ze vindt een bloem en ruikt eraan, maar weet niet dat het hallucinogeen is: het meisje vertelt haar ervaring

Auto blokkeert het fietspad: een meisje neemt wraak en klimt met haar fiets op het dak

09 Juli 2021 • Door Janine
3.892
Advertisement

Fietspaden worden steeds populairder in verschillende delen van de wereld. Enerzijds zorgen deze infrastructuren ervoor dat fietsers veilig van het ene deel van stedelijke of voorstedelijke gebieden naar het andere kunnen reizen, anderzijds moedigen ze veel mensen aan om tweewielige pedalen te gebruiken.

Het is echter niet altijd zo vanzelfsprekend dat hun belang door iedereen wordt erkend en gerespecteerd. In dit opzicht is het niet ongebruikelijk dat automobilisten - en anderen - deze voor fietsers of voetgangers gereserveerde plaatsen bezetten, waardoor hun doorgang wordt geblokkeerd. Vrij veel voorkomende situaties, nietwaar? De hoofdpersoon, een bezorgster, van de video die we je gaan laten zien, die snel viraal is gegaan op internet, weet er alles van. Om de onwettige bezetter van het fietspad te omzeilen, besloot ze het probleem goed aan te pakken.

via: 24 Horas

Het gebeurde in de Mexicaanse staat Queretaro, waar een auto midden op een fietspad geparkeerd stond van iemand die zich duidelijk nogal respectloos had gedragen. Met de op die manier geblokkeerde weg was de overlast voor fietsers en voetgangers groot, zo erg zelfs dat er momenten van hinder waren, mede door het drukke verkeer op de weg.

Toen het meisje in kwestie, werkzaam als bezorgster aan huis voor het bedrijf DiDi Food, voor de auto stond die het fietspad blokkeerde, dacht ze duidelijk dat die auto haar weg niet had kunnen belemmeren.

Dus stapte ze van haar fiets, klom letterlijk op de auto, ging er met de hele fiets overheen en liep, bijna alsof er niets aan de hand was, aan de andere kant van de auto verder. Een plaatselijke bewoner filmde de ongewone episode, die vervolgens werd gedeeld door het Twitter-account van het NiUnRepartidorMenos-collectief.

In het korte filmpje is duidelijk te zien dat ook de andere vastzittende fietsers niet blij waren met de hindernis op het fietspad. De voorbeeldige reactie van het meisje is echter een soort symbool geworden voor een les die de chauffeur nu misschien heeft geleerd. De aanwezigen waren sprakeloos van die passage over de motorkap, het dak en de achterkant van de auto.

Advertisement

Het duurde niet lang voordat de video een debat op internet ontketende, zoals vaak gebeurt in vergelijkbare gevallen. Onder de vele mensen die commentaar gaven, koos een groot aantal de kant van de bezorgster die beweerden dat het juist was om op die manier te handelen; anderen bekritiseerden haar gebaar en beschouwden het als "gevaarlijk" en "onverantwoordelijk". Ook was er geen gebrek aan degenen die erop wezen dat het in dergelijke situaties beter zou zijn om de politie te laten ingrijpen.

Wat vind jij? Deed dit meisje er goed aan om een unieke "les" te geven aan de automobilist die parkeerde waar het verboden was?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt