USA, de metalen monoliet die in de woestijn werd gevonden, is op mysterieuze wijze verdwenen: nu is er een piramide

Janine image
door Janine

04 December 2020

USA, de metalen monoliet die in de woestijn werd gevonden, is op mysterieuze wijze verdwenen: nu is er een piramide
Advertisement

Een bijzondere en mysterieuze vondst die in zeer korte tijd de wereld rondging en alleen maar nieuwsgierigheid en interesse bij veel mensen wekte. We hebben het duidelijk over de metalen monoliet die op 18 november 2020 midden in de Amerikaanse woestijn van Utah is gevonden.

Het object, ontdekt tijdens een patrouilletour gericht op het tellen van lokale schapen door een team van onderzoekers en helikopterpiloten, is net zoals het “arriveerde” ook weer verdwenen. Dat klopt: de monoliet is volgens het Bureau Land Management verdwenen en roept nieuwe vragen op aan de al aanwezige.

via Daily Mail

Advertisement
AndrewAdamsKSL/twitter

AndrewAdamsKSL/twitter

De mysterieuze metalen en glinsterende monoliet, "verloren" in een rotsachtig woestijngebied van de Amerikaanse staat, deed meteen denken aan een film, aangezien het herinnerde aan het soortgelijke object dat aanwezig was in de beroemde sciencefictionfilm "2001: A Space Odyssey".

Volgens wat er na de toevallige ontdekking bleek, had het object er jarenlang kunnen zijn, iets dat door sommige satellietbeelden zou zijn bewezen. Niemand kwam echter naar voren, zelfs niet na het tumult dat door de ontdekking was gewekt, om het vaderschap, de functie en de oorsprong van de metalen plaat te “claimen”. Dit alles ondanks het feit dat er veel mensen waren die besloten het feit te “onderzoeken” en verschillende theorieën voor te stellen, inclusief degene die het zou toeschrijven aan een sciencefiction-tv-programma dat misschien in die gebieden werd opgenomen.

Advertisement
AndrewAdamsKSL/twitter

AndrewAdamsKSL/twitter

"We hebben berichten ontvangen dat een persoon of een groep het object op de avond van 27 november heeft verwijderd", zeiden de lokale autoriteiten, hoewel ze niet zeker weten wat er precies is gebeurd. Feit is dat de monoliet er nu niet meer is, en op zijn plaats lijkt er een piramide te zijn - ook gemaakt van metaal - met een stapel stenen eromheen.

Canyon State Overland/Facebook

Canyon State Overland/Facebook

Een grap, in scène gezet of waar mysterie? Moeilijk een antwoord te geven. Dit verhaal is zeker een merkwaardige manier om de aandacht, althans voor een moment, te verleggen naar iets intrigerends, in een wereld waar het nieuws allesbehalve vrolijk is…

Advertisement