Piloot valt 40 minuten in slaap en passeert de luchthaven met 120 km - Curioctopus.nl
x
Piloot valt 40 minuten in slaap en passeert…
19 ongelooflijke Zie jij ze? 21 objecten, dieren en mensen die bijna perfect gecamoufleerd zijn

Piloot valt 40 minuten in slaap en passeert de luchthaven met 120 km

01 Juni 2021 • Door Janine
3.021
Advertisement

In slaap vallen achter het stuur van een voertuig is zeker geen prettige ervaring, en in sommige gevallen moet je echt blij zijn als alles uiteindelijk goed gaat. De piloot van een vliegtuig weet er alles van, die gedurende 40 zeer lange minuten in slaap viel in de cabine van het vliegtuig dat hij bestuurde.

De ontdekking deed hij bij het ontwaken: hij was meer dan 120 km voorbij de bestemming gevlogen waar hij had moeten landen, wat angst en bezorgdheid veroorzaakte in alle structuren die op de grond geen contact met hem konden krijgen en niet begrepen wat er gebeurde.

De gebeurtenis vond plaats in Australië, om precies te zijn in Queensland, en de piloot is bewust anoniem gebleven. De man, aan het stuur van een Cessna 208B, voerde een herpositioneringsvlucht uit, dus niet-commercieel en gelukkig zonder passagiers aan boord, die was vertrokken uit Cairns om in Redcliffe aan te komen.

Om redenen die uit onderzoek zijn terug te voeren op de enorme vermoeidheid door slaapgebrek, kon de piloot niet anders dan indommelen. En op dat moment ging het alarm af. Op de grond was het natuurlijk niet duidelijk wat er gebeurde met de Cessna, die bovendien tijdens een deel van de vlucht te maken had gehad met ongunstige weersomstandigheden.

Zo werd de Australische luchtverkeersleiding, toen zij met het oog op de aanstaande landing geen antwoord kreeg, terecht op scherp gezet. Gedurende 40 minuten kwam er geen communicatie van het vliegtuig, het vliegtuig landde niet in Redcliffe. Een vliegtuig dat in de buurt probeerde te communiceren, leidde tot niets.

Toen de eerste piloot eindelijk wakker werd, had hij al tientallen kilometers naar het zuidoosten gevlogen voorbij het punt van aankomst. Gelukkig kon hij veilig terugkeren naar de grond op de luchthaven van Gold Coast. Alles is dus goed gegaan, maar het is duidelijk dat een episode als deze veel slechter had kunnen aflopen.

De veiligheidsautoriteiten hebben geprobeerd licht te werpen op wat er is gebeurd, door te stellen dat de man misschien de vorige nacht te weinig had geslapen ​​en dat hij, nadat hij de hoogte in was gestegen als gevolg van ongunstige weersomstandigheden, mogelijk ook een gebrek aan zuurstof had gehad. Hij kan wel zeggen dat hij aan een ramp ontsnapt is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt