Ikea verkoopt eco-duurzame en superfunctionele micro-woningen

Janine image
door Janine

19 December 2020

Ikea verkoopt eco-duurzame en superfunctionele micro-woningen
Advertisement

Het beroemde Zweedse bedrijf dat al enige tijd een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven, heeft zich opengesteld voor een volledig groen en eco-duurzaam project. Volgens Lonely Planet werkt Ikea samen met Vox Creative en Escape, bedrijven die al actief zijn op de markt voor het creëren van kleine woonruimtes. Het project maakt deel uit van het programma IKEA Tiny Home, het miniatuurhuis. Dit huis zou zelfvoorzienende energieproductiesystemen bevatten, zoals zonnepanelen en onafhankelijke verwarmingssystemen.

De senior binnenhuisarchitect van IKEA Abbey Stark maakt zich sterk om binnenruimtes te ontwerpen die comfortabel zijn, maar bovenal zijn volledig groene identiteit weerspiegelen. Ze zijn namelijk gemaakt van duurzame materialen. Het is al mogelijk om de projecten te bekijken en degene te kiezen die het beste bij ons past op de website van Vox Creative.

via Business Insider

Advertisement
Josiah and Steph Photography

Josiah and Steph Photography

Het is ook mogelijk om de ruimtes te veranderen en aan te passen aan onze behoeften. Escape-oprichter Dan Dobrowolski voltooide het huis in zestig dagen en bevestigde: "Het was een natuurlijke match, in feite hebben we al verschillende IKEA accessoires in al onze huizen. Deze weerspiegelen volledig onze duurzame ziel, aangezien ze gemaakt zijn met het grootste respect voor het milieu."

Het project speelt zich af in het perspectief van duurzame huisvesting die bereikbaar is door inclusie en innovatie. Het optimaliseren van ruimtes betekent ook zorgen voor de planeet en voldoen aan iemands behoeften, zonder al te grote gevolgen voor toekomstige generaties. De ontwerpers zijn ervan overtuigd dat het na de epidemie nodig is om ook onze sociale standaard weer op te bouwen. Minimalistisch leven zal consolideren. Duizenden mensen zullen de stad uit worden geduwd op zoek naar persoonlijke vrijheid en hun eigen veilige ruimtes.

Advertisement
Josiah and Steph Photography

Josiah and Steph Photography

Als je meer duidelijkheid wilt hebben over de kosten van de aankoop van een miniatuurhuis ingericht door IKEA, kun je je tot deze site wenden: escapetraveler.net/sale. Je start met een bedrag van ongeveer $47.000 (ongeveer 40.000 euro) en stijgt op basis van het type model, tot nu toe zijn er drie die verschillen in grootte en opties.

Advertisement