Dit bedrijf transformeert niet-recyclebaar plastic in milieuvriendelijke, super resistente bakstenen - Curioctopus.nl
x
Dit bedrijf transformeert niet-recyclebaar…
Zomertijd: volgens experts kan het verplaatsen van de wijzers negatieve effecten hebben op de gezondheid Twee vrouwen ontdekken 57 jaar na hun geboorte dat ze in het ziekenhuis zijn verwisseld

Dit bedrijf transformeert niet-recyclebaar plastic in milieuvriendelijke, super resistente bakstenen

25 Maart 2022 • Door Janine
650
Advertisement

Kijk om je heen: hoeveel voorwerpen van wat je ziet worden niet-recyclebaar afval? Helaas heel veel, en we weten inmiddels heel goed dat het juist daarom belangrijk is om te proberen het afval dat we produceren een tweede leven te geven, ook door bewuste keuzes.

Onder het meest opvallende en problematische afval voor het milieu is er ongetwijfeld het plastic afval. Het is niet altijd mogelijk om alles te recyclen, dus waarom zou je deze gevaarlijke en omvangrijke resten niet omvormen tot iets nuttigs en praktisch? Dat vroegen de promotors van de start-up waar we je nu over gaan vertellen zich af, toen ze met een op zijn zachtst gezegd ingenieus idee kwamen. Tassen en flessen die worden weggegooid en niet worden gerecycled, worden in hun handen grote, compacte en onverwoestbare stenen, zo stevig dat ze perfect zijn voor het construeren van gebouwen. Laten we wat meer over dit project ontdekken.

via: ByFusion

Hele gebouwen opgetrokken uit tassen en flessen: het lijkt nogal extravagant, maar het is de missie van de Amerikaanse start-up ByFusion Global, een in Los Angeles gevestigde realiteit die met zijn projecten veel over zichzelf doet praten. In het middelpunt van de aandacht van de technici van het bedrijf staat al het plastic afval dat niet kan worden gerecycled, dat vaak vervuilt en een reëel milieuprobleem vormt.

Waar worden ze in getransformeerd? In stenen bekend als "ByBlocks". Dankzij een geavanceerd proces van stoomverdichting is ByFusion in staat om hoogwaardige en super resistente constructie-elementen te verkrijgen. En het proces, volgens hetzelfde bedrijf, "vereist geen chemische substanties, additieven of vulstoffen" die op de een of andere manier schadelijk kunnen zijn.

Advertisement

Een systeem dat dus ecologisch, innovatief en praktisch is en hopelijk in korte tijd op grote schaal kan worden toegepast. Het bedrijf is in feite al begonnen met programma's en partnerschappen met andere bedrijven en overheidsinstanties om zijn stenen te leveren voor bouwprojecten van nieuwe structuren.

In de stad Boise, in Idaho, bijvoorbeeld, zal niet-recyclebaar plastic afval dat door bewoners wordt geproduceerd, worden "omgeleid" naar de bouw van ByBlocks-stenen. We hebben het over tonnen afval dat anders op stortplaatsen zou belanden zonder dat het in iets anders zou kunnen worden getransformeerd.

Wat vind je van deze stenen? We hopen dat het project een vervolg krijgt en dat het in de toekomst bijna overal kan worden geïmplementeerd.

In deze video die door het bedrijf is vrijgegeven, is het mogelijk om wat meer details te weten te komen over zijn ongelooflijke stenen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt