Een Italiaanse ontwerper presenteert een amfibische catamaran op zonne-energie: hij is superluxe en kan overal naartoe - Curioctopus.nl
x
Een Italiaanse ontwerper presenteert…
15 mensen hebben enkele natuurwonderen gefotografeerd die ons wisten te verrassen vanwege hun zeldzaamheid 15 objecten uit het verleden waar iedereen geboren in de jaren ’80 en ’90 mee te maken had

Een Italiaanse ontwerper presenteert een amfibische catamaran op zonne-energie: hij is superluxe en kan overal naartoe

14 Januari 2021 • Door Janine
1.562
Advertisement

We denken zelden dat een voertuig zich zowel op het water als op het land kan verplaatsen. Natuurlijk zijn er de nodige uitzonderingen, en in de loop der jaren is er geen gebrek aan projecten die het leven hebben geschonken aan eigenaardige, bijzondere en innovatieve amfibievoertuigen, maar wat we je nu gaan presenteren, is werkelijk exclusief. Niet alleen omdat het een fortuin kost, maar ook omdat het unieke en futuristische functies heeft.

Op het eerste gezicht lijkt het een moderne catamaran, maar in werkelijkheid is de "Pagurus" veel meer. In feite kan het zich niet alleen met grote snelheid in water verplaatsen, maar ook op modderige en zandige terreinen, waarbij hij rekent op zonne-energie. Als je geïntrigeerd bent, laten we dan deze ongelooflijke hybride auto met een agressief en sportief design eens nader bekijken.


De Pagurus is het werk van de Italiaanse ontwerper Pierpaolo Lazzarini, gespecialiseerd in het ontwerpen van vooruitstrevende nautische voertuigen, zoals een zeer luxe jacht met de uitstraling van een zwaan waar al veel over is gesproken. Deze speciale catamaran is er zeker niet minder om, zoals zijn unieke en eigenaardige eigenschappen aantonen.

Deze boot van 25 meter lang maakt - ook al is het een understatement om het zo te noemen - gebruik van zonne-energie in combinatie met twee traditionele dieselmotoren. Een voortstuwingssysteem waarmee het een maximale snelheid van 24 knopen kan bereiken.

Wat dit vervoermiddel echter bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. In feite bevinden zich in de ondergedompelde delen van de rompen verschillende roterende cilinders. Het zijn deze elementen die, dankzij de wrijving met het water, energie kunnen opwekken om de batterijen van de catamaran tijdens het navigeren op te laden. Maar dat is nog niet alles.

Advertisement

Als de Pagurus aan land komt, hoeft hij niet in het water afgemeerd te blijven. De speciale cilinders worden in feite neergelaten en omgevormd tot de "wielen" van de catamaran, waardoor deze op plaatsen kan komen waar zijn traditionele tegenhangers nooit zouden kunnen komen.

Naast de energie die wordt opgewekt door de cilinders, is er ook de energie die wordt geleverd door de zon, die de Pagurus helpt om zichzelf te voeden dankzij de zonnepanelen die op de opgekomen oppervlakken zijn gemonteerd.

In het centrale gedeelte zijn de kamers gewijd aan het stuurhuis, terwijl de rompen plaats bieden aan maximaal 3 slaapkamers, een keuken en een badkamer, voor in totaal 8 passagiers en 4 bemanningsleden.

Advertisement

Alles is gemaakt van staal en koolstofvezel, de allernieuwste materialen die dit voertuig licht maken en tegelijkertijd presterend.

Het is bijna voor de hand liggend om te zeggen dat je, om de hand op een object als dit te leggen, met zijn super innovatieve ontwerp en zijn zeer geavanceerde technologieën, een grote som geld nodig hebt die zeker niet binnen ieders bereik ligt. Volgens wat Lazzarini heeft verklaard, kan de Pagurus op aanvraag worden gebouwd voor een bedrag van ongeveer 24 miljoen euro.

Advertisement

Deze speciale catamaran is een luxe voor enkelen, dat is waar, maar hij weet zeker de nieuwsgierigheid van iedereen te wekken, een beetje vanwege zijn esthetiek, een beetje vanwege de luxe en het potentieel die het bevat! Wie wil er nou niet een ritje maken met een voertuig als dit?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt