Ze is net geboren, maar 27 jaar geleden verwekt: dit meisje had even oud kunnen zijn als haar moeder - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze is net geboren, maar 27 jaar geleden…
20 foto's van mensen die hebben besloten geniale oplossingen te gebruiken, maar die ons perplex achter lieten 17 moeders en vaders die een prijs zouden moeten krijgen voor de manier waarop ze omgaan met het ouderschap

Ze is net geboren, maar 27 jaar geleden verwekt: dit meisje had even oud kunnen zijn als haar moeder

Door Janine
982
Advertisement

Er zijn mensen die, op het exacte moment waarop ze worden geboren, de geschiedenis markeren met records en bijzondere kenmerken, zonder dat ze er uiteraard zelf iets van weten. Dit is ongetwijfeld het geval bij de pasgeborene waarover we je nu gaan vertellen, een meisje dat zodra ze het licht zag... al 27 jaar oud was.

Nee, we hebben het niet over een soort "moderne Benjamin Button", oftewel een kind dat op onverklaarbare wijze volwassen werd geboren, maar over een baby dat op de wereld is gekomen door een nogal indrukwekkend wetenschappelijk proces en dat om deze reden een heel bijzonder primaat heeft gevestigd.

via: CNN

Haar naam is Molly Everette Gibson en ze is geboren op 26 oktober 2020 in Knoxville, in de Verenigde Staten. Het is duidelijk dat ze, als je haar ziet, een pasgeboren baby als vele anderen is, maar het is het verhaal van haar afkomst dat haar speciaal maakt. Het embryo waar ze van afkomstig is, was in feite ongeveer 27 jaar bevroren gebleven, oftewel sinds oktober 1992. Het lijkt misschien een van die dingen die je alleen in sciencefictionfilms ziet, maar het is pure realiteit.

De cryopreservatie van geconcipieerde embryo's is een wetenschappelijk proces dat al enige tijd wijdverbreid is en wordt toegepast, waardoor ze voor onbepaalde tijd ongewijzigd kunnen worden bewaard, zodat ze met speciale procedures kunnen worden gebruikt in in-vitrofertilisatie programma's. Dus toen Tina en Ben Gibson besloten dat embryo te "adopteren", werd Molly eindelijk geboren. Het was haar moeder die erop wees dat zij en haar dochter, gezien haar leeftijd, praktisch even oud hadden kunnen zijn.

Voor haar geboorte stond het record voor de langste ingevroren bewaarperiode van een embryo bij haar zus Emma, ​​geboren in november 2017 uit een embryo dat dat al 24 jaar gebleven was. Dit is de reden waarom het meisje een nieuw record heeft gevestigd. Met de hulp van het National Embryo Donation Centre werd Tina eerst zwanger van Emma en daarna van Molly, twee zusjes die even normaal als speciaal zijn.

Advertisement

Hoewel het proces van gebruik van langdurig ingevroren embryo's meestal zeer succesvol is, wordt niet altijd aangenomen dat ze het ontdooien en terugplaatsen overleven. In het geval van Molly en Emma is alles echter vlot verlopen, en het is gewoonweg fascinerend om wederom te zien welke niveaus de wetenschap en technologie van vandaag kunnen bereiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt