Een haai zwemt tussen de huizen door na een overstroming: het verontrustende beeld waar het web over discussieert - Curioctopus.nl
x
Een haai zwemt tussen de huizen door…
15 vrouwen die hebben besloten het hoofdstuk af te sluiten door voor een korter kapsel te kiezen, en de juiste keuze hebben gemaakt Een twaalfjarige ontvangt een vergrootglas voor Kerstmis en steekt het gazon in brand

Een haai zwemt tussen de huizen door na een overstroming: het verontrustende beeld waar het web over discussieert

02 Januari 2021 • Door Janine
1.621
Advertisement

We merken het elke dag meer en meer: ​​het web is een praktisch oneindige container met allerlei soorten materialen. Slechts een paar clicks en de juiste woorden zijn voldoende om praktisch alles binnen handbereik te hebben, van de meest serieuze tot de vreemdste en grappigste. En juist in termen van eigenaardigheden blijven internet en sociale media ons verbazen, zo toont het beeld dat we je gaan laten zien.

Stel je een situatie voor waarin het gebied waarin je woont onder water kwam te staan ​​als gevolg van zware overstromingen. We hopen natuurlijk dat dit nooit zal gebeuren, maar het gebeurde wel, in Burleigh Waters, in Australië. Precies daar vandaan komt een foto die viraal is gegaan en dat in korte tijd tot veel discussies heeft geleid voor het wezen dat de hoofdrolspeler is.

Alsof een overstroming niet complex genoeg is om mee om te gaan, zou je er ooit aan denken om een… haai net achter het hek van je huis te vinden? Je leest het goed: de foto in kwestie, gepubliceerd op sociale media door een man die in een buitenwijk van Gold Coast, in Queensland woont, toont een verontrustende haaienvin die voorzichtig tussen de huizen in het overstroomde gebied zwemt.

Volgens wat gemeld werd, gaat het om een zandtijgerhaai (Carcharias taurus), die in ondiepe wateren werd gespot en paniek veroorzaakte bij de lokale bevolking, die al getroffen was door de enorme overstromingen. Een paar meter van het hek vandaan zou het dier een rondje door de buurt hebben gemaakt en een echte beroemdheid op internet zijn geworden. De post van de man heeft in feite duizenden shares en comments verzameld, ook al zijn velen niet overtuigd van de authenticiteit van de afbeelding.

Veel mensen hebben aangenomen dat het een afbeelding was die was gemaakt met fotobewerkingssoftware, waarbij verschillende details werden onderstreept die als onwaarschijnlijk werden beschouwd. Vele anderen, aan de andere kant, drongen aan op de waarheidsgetrouwheid van de scène, die in die gebieden als allesbehalve ongebruikelijk werd beschouwd. Zo erg zelfs dat er zowel daar als op andere plaatsen haaienaanvallen zijn geweest in de buurt van geulen van de kust in verstedelijkte gebieden. Hoe het ook zij, het is indrukwekkend om te denken dat dit kan gebeuren: de scène ziet er echt uit als iets uit een horrorfilm!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt