Een jongen geeft zijn gelovige ouders een portret van Jezus: in werkelijkheid is het Obi-Wan Kenobi uit Star Wars - Curioctopus.nl
x
Een jongen geeft zijn gelovige ouders…
15 uitvindingen die problemen hebben opgelost en hebben bijgedragen aan een betere wereld Het lachen van kinderen die gekieteld worden duidt niet altijd op plezier: dat beweert een onderzoek

Een jongen geeft zijn gelovige ouders een portret van Jezus: in werkelijkheid is het Obi-Wan Kenobi uit Star Wars

15 Januari 2021 • Door Janine
1.273
Advertisement

Bepaalde beelden zijn zo duidelijk en in ieders hoofd gegrift dat het niet moeilijk is ze aan te zien voor iets dat er sterk op lijkt. Denk bijvoorbeeld aan de iconografie van Jezus Christus: de voorstellingen van de Messias zijn allemaal vrij hetzelfde en terugkerend. Een jonge man met een baard en lang haar laat vaak geen twijfel bestaan.

Op grond van deze zekerheid heeft Ryan, de Amerikaanse jongen uit Utah waarover we je gaan vertellen, besloten om met Kerstmis een grapje met zijn ouders uit te halen. De vader en moeder zijn bijzonder religieus en daarom leek een mooi portret van Jezus een gepast geschenk. Alles ok tot nu toe, behalve dat Ryan heeft besloten om verder te gaan en zijn ouders een voorstelling van een "Jezus" te geven die in werkelijkheid niet zo goddelijk was...

Fans van de Star Wars-sciencefiction-saga - maar waarschijnlijk ook veel andere mensen - zouden zich nooit voor de gek hebben laten houden door Ryans grap. Geen Jezus: het schilderij dat hij op eerste kerstdag aan zijn ouders gaf, beeldde Ewan McGregor af als de legendarische Obi-Wan Kenobi, de Jedi-ridder en mentor van Luke Skywalker.

Hij is ongetwijfeld een van de bekendste personages uit Star Wars, die volgens Ryan ook lijkt op - en veel - de traditionele portretten van Christus. Dus bedankte de moeder van de jongeman voor het schilderij en hing het tentoongestelde voorwerp onmiddellijk op, niet wetende dat ze tegenover een sciencefiction-personage stond. Een moment dat voor Ryan bijzonder grappig moet zijn geweest, dat hij alles filmde en het vervolgens deelde op Youtube, waar de video duizenden reacties verzamelde.

Ryan groeide op in een huis met veel religieuze iconen en twee zeer gelovige ouders, en bedacht dat het de perfecte grap zou zijn. Bijna toevallig, volgens wat hij zei, merkte hij de gelijkenis op van Ewan McGregor als Obi-Wan met traditionele beelden van de Messias. Het zou zo grappig zijn geweest om hem op de muren van het huis te zien, en zijn ouders die dachten dat het een goddelijke figuur was.

Advertisement

En uit de video lijkt het of de twee in eerste instantie iets vreemds opmerken in de Jezus die de zoon hen gaf, ook al zijn ze ervan overtuigd dat hij het echt is, en ze bedanken hem hartelijk. Ryans schuldige glimlach spreekt echter boekdelen over de waarheid... We weten niet of en wanneer ze erachter zullen komen; deze man heeft in ieder geval veel mensen weten te vermaken met zijn ironische en een beetje oneerbiedige grap!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt