Deze mijnwerkers ontdekten per ongeluk een prachtige hartvormige amethist geode

Janine image
door Janine

09 Januari 2021

Deze mijnwerkers ontdekten per ongeluk een prachtige hartvormige amethist geode
Advertisement

Soms lijkt de natuur het perfecte antwoord te hebben op onze zoektocht naar verbazing en verwondering. We beseffen dit wanneer we in contact komen met absoluut bijzondere en unieke verschijnselen, elementen en manifestaties. Net als degene waar we je over gaan vertellen.

Waar hebben we het over? Over een natuurlijk element ontdekt door puur toeval dat zeker iedereen sprakeloos heeft gemaakt, ook geologen. De reden is duidelijk te zien op de foto's: je komt niet elke dag een hartvormige amethist geode tegen. Een echt belangrijke vondst, zowel vanwege zijn bijzonderheid als vanwege zijn wetenschappelijke waarde.

via uruguayminerals/Instagram

Advertisement
uruguayminerals/Instagram

uruguayminerals/Instagram

De ontdekking is er een die over zich zal doen praten, zelfs zonder bijzondere uitleg. Kijk maar eens naar de foto's van de geode die door een aantal mijnwerkers in Uruguay is ontdekt en je beseft meteen wat zijn karakteristiek is: het heeft de vorm van een prachtig hart!

Het uiterlijk van deze amethist geode, een paarse variëteit van kwarts die zich in basaltrotsen bevindt en op grote schaal wordt gebruikt voor het maken van juwelen, is voorbestemd om de geschiedenis in te gaan. Hoewel het vinden van een geode die het bevat niet zeldzaam is, is zo'n vorm zeker heel bijzonder. Het lijkt er namelijk op dat de typische gestileerde vorm van het hart geen uitvinding van ons mensen is, maar een natuurlijk “ontwerp”.

De ontdekking vond plaats in de mijnsite van Santa Rosa, op de grens tussen Uruguay en Brazilië. Diep in de grond begraven, lag deze geode klaar om iedereen te verrassen. De mijnwerkers zeiden dat de ontdekking bij toeval was gedaan. Ze ondervonden talloze moeilijkheden bij het breken van de basaltstenen op een precies punt, waardoor ze dachten dat ze zeker iets speciaals zouden vinden.

Advertisement
uruguayminerals/Instagram

uruguayminerals/Instagram

Niemand had echter ooit gedacht om zo'n ontdekking te doen. De amethist geode met een "romantische" vorm en een fascinerende paarse tint was daar, in al zijn pracht.

uruguayminerals/Instagram

uruguayminerals/Instagram

En er was niet veel voor nodig voordat deze unieke en spectaculaire ontdekking in elk deel van de wereld viraal ging. In feite kunnen we ons alleen maar verbazen, er zeker van zijnde dat Moeder Natuur voor de zoveelste keer heeft bewezen hoe goed ze ons weet te verrassen met toeval en elementen van oneindige charme.

Advertisement