15 ontspannende beelden laten zien hoe weinig er voor nodig is om te voldoen aan de behoefte aan perfectie die in ieder van ons verborgen zit - Curioctopus.nl
x
15 ontspannende beelden laten zien hoe…
Dit Italiaanse dorp ligt drie maanden per jaar in de schaduw: een grote spiegel verlicht de huizen Japan: een bedrijf geeft 6 dagen extra vakantiedagen aan niet-rokers om de sigarettenpauze van collega's te compenseren

15 ontspannende beelden laten zien hoe weinig er voor nodig is om te voldoen aan de behoefte aan perfectie die in ieder van ons verborgen zit

28 Januari 2021 • Door Janine
49.767
Advertisement

Er zijn vormen, situaties en beelden die ons - door hun perfectie - meteen een gevoel van rust laten voelen. De wanorde, chaos en verwarring die ons omringen, stellen ons vaak bloot aan grote stress die ook kan worden verlicht dankzij enkele foto's. Zelfs de meest wanordelijke mensen verbergen een perfectionistische kant en, onder bepaalde omstandigheden, komt deze kant krachtig naar voren. We laten je 15 foto's zien die aan je verlangen naar harmonie kunnen voldoen en de chaos om ons heen kunnen tegengaan. We leven van onvolkomenheden, die hun eigen onbetwistbare charme hebben, maar gladde oppervlakken, perfect geordende boekenkasten en proportioneel groeiende torens van pancakes hebben kracht.

1. De perfecte manier waarop de bladeren van deze bomen dicht bij elkaar blijven zonder elkaar ooit te raken: een uiterst rustgevend uitzicht.

2. Perfectie vind je ook in de metrotrap: aan de ene kant ga je omhoog en aan de andere kant ga je netjes naar beneden.

Advertisement

3. De hangers in deze doos zijn minutieus geordend: je lijkt bijna een hypnotiserend ontwerp te observeren.

4. De weg is perfect sneeuwvrij gemaakt: het contrast tussen het wit van het zwarte oppervlak en het zwart van het wegdek is ontspannend.

5. De natuur is ook vaak een perfectionist: ze creëerde deze spiraalvormige bloem met geometrische lijnen die ronduit perfect zijn.

Advertisement

6. Iemand fotografeerde de boekenkast van zijn vriend: ook hij was erdoor betoverd en besloot dit voorbeeld van perfectie en orde te delen.

7. De voldoening van het openen van de pot met smeerpasta zonder scheuren of onvolkomenheden op het oppervlak te creëren, is van onschatbare waarde.

Advertisement

8. Op deze bank heeft de sneeuw een perfect glad geometrisch oppervlak gecreëerd: een lust voor het oog.

9. Deze supermarkt heeft de groenten minutieus geordend: het is bijna zonde om ze in de kar te doen en het werk te verpesten.

Advertisement

10. Een perfecte ronde toren met pancakes: hoewel ze erg verleidelijk zijn, is het jammer om ze op te eten en de toren te vernietigen.

11. De waterstraal uit de kraan eindigt perfect in het midden van de buis in de gootsteen: op de millimeter nauwkeurig.

12. De helft van de sinaasappel past in het glazen bakje: hij lijkt ervoor te zijn gemaakt door de afmetingen nauwkeurig te berekenen.

13. Deze schoenen weerspiegelen perfect de lijnen van de roltrappen: een toevalligheid die aan onze tevredenheid voldoet.

14. Het ijs creëerde een perfecte mal van de parkeermeter: hij zou in een mum van tijd kunnen smelten, maar laten we eerst het moment vastleggen.

15. In Duitsland is er deze brug die een prachtige boog creëert die weerspiegeld wordt op het water: een adembenemend en rustgevend panorama.

We zijn constant op zoek naar perfectie in de imperfectie, en deze 15 mensen hadden het geluk ze te pakken. Welke foto gaf je meteen een gevoel van ontspanning?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt