Hij verkoopt alles en gaat op een camping wonen om bitcoins te kopen: nu is deze man miljonair

Janine image
door Janine

10 Februari 2021

Hij verkoopt alles en gaat op een camping wonen om bitcoins te kopen: nu is deze man miljonair
Advertisement

Toen de Nederlander Didi Taihuttu in 2017 dacht dat het tijd was om al zijn eigendommen te verkopen en alles op bitcoins inte zetten, dachten velen dat hij letterlijk gek was geworden. Als vader van drie dochters was hij niet de man die alleen besloot een ongebruikelijke maar volkomen persoonlijke keuze te maken. Didi betrok het hele gezin door het huis, auto's, motoren, fietsen en zelfs het speelgoed en de kleding van de meisjes weg te doen.

Een gok, geen twijfel mogelijk, ook al bleek na ongeveer 3 jaar van opoffering en kampeerleven zijn keuze allesbehalve kortzichtig. De reden? Dankzij de herwaardering van deze virtuele valuta is hij nu miljonair. 

via CNBC

Advertisement
Didi Taihuttu/Facebook

Didi Taihuttu/Facebook

"Het leven is saai als je nooit riskeert", zei Didi in 2017, en blijkbaar had hij het niet helemaal mis. Nadat hij alles had ingezet op bitcoins, was het voor hem en zijn dierbaren niet gemakkelijk om zich weer aan te passen aan een nieuw en ander dagelijks leven. Geen gemak meer: ​​een groot comfortabel huis, een auto en nog veel meer hebben plaatsgemaakt voor het meest extreme minimalisme, ook uit naam van het opvoeden van Taihuttu's dochters om niet te veel gehecht te zijn aan materiële goederen. 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Maar meer dan drie jaar later is alles veranderd. In de jaren na 2017 kenden de door Didi gekochte bitcoins periodes van lage waarde maar ook van herwaardering. Tot 2020, toen het cryptogeld niveaus bereikte die nog nooit eerder waren bereikt, en de man begon te begrijpen dat hij het geluk echt in zijn handen had. 

Didi Taihuttu/Facebook

Didi Taihuttu/Facebook

"Centrale banken en regeringen beginnen langzaamaan te begrijpen dat bitcoin het goud van de 21e eeuw is", zei Taihuttu, toen duidelijk werd dat hij in 2017 gelijk had en op zijn zachtst gezegd een winstgevende investering deed. Hoewel hij niet heeft bekendgemaakt hoeveel bitcoins hij had gekocht, wordt geschat dat Didi meer dan $3,5 miljoen aan virtuele valuta zou kunnen bezitten. 

Didi Taihuttu/Facebook

Didi Taihuttu/Facebook

En als je denkt dat het eindelijk tijd is voor hem en zijn gezin om te genieten van de vruchten van offers, verkopen en investeringen, dan heb je het mis. Deze man is in feite nog niet tevreden met de behaalde winst en blijft wachten op het moment waarop zijn bitcoins nog meer in waarde zullen stijgen, waardoor hij zijn activa naar veel grotere bedragen kan brengen dan de huidige.

Een zeer gewaagde keuze, maar ongetwijfeld perfect. Niet slecht, hè? 

Advertisement