16 foto's tonen de bijzondere fysieke kenmerken van mensen wier genetica hen uniek maakte - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
16 foto's tonen de bijzondere fysieke…
Hypothyreoïdie: 7 signalen die niet onderschat mogen worden en die duiden op een slechte werking van de schildklier 15 mensen hebben groenten en fruit vereeuwigd die er zo vreemd uitzagen dat ze tot leven leken te zijn gekomen

16 foto's tonen de bijzondere fysieke kenmerken van mensen wier genetica hen uniek maakte

Door Janine
75.369
Advertisement

Elke persoon is uniek: hoe vaak hebben we deze zin al niet gehoord? Het is de waarheid, elke persoon heeft fysieke en karaktereigenschappen die hem onderscheiden van alle anderen. Maar sommige mensen worden geboren met genetische kenmerken die echt buitengewoon zijn waardoor ze zich onderscheiden van de massa. Vaak schaamt men zich voor diversiteit, en het is een uitdaging om enkele buitengewone eigenschappen te kunnen waarderen.

Sommige eigenschappen zijn de oorzaak of de verdienste van zeldzame genetische ziekten. In andere gevallen zijn het echter simpele unieke vlekken: het resultaat is in ieder geval een ongebruikelijke combinatie van genen die resulteert in heel bijzondere onderscheidende eigenschappen: sommige mensen worden geboren met 6 vingers aan de hand of voet, met een iris met twee verschillende kleuren, met enkele witte wimpers en enkele zwarte wimpers, met handen van heel belangrijke afmetingen, met oren met bijzondere vormen, met bijzonder flexibele vingers of met sproeten alleen op de helft van het gezicht. Moeder Natuur heeft ons met deze 16 foto's laten zien dat ze weet hoe ze het concept van diversiteit en uniciteit naar een ander niveau kan tillen. 

1. Het kind met de elfenoren.

Het kind heeft Sthal's oren, een vervorming van het oor die resulteert in een puntige vorm en een plooi van het kraakbeen. 

2. Deze zussen hebben twee tenen die aan elkaar vast zitten.

Advertisement

3. Een flexibele en elastische vinger.

4. Een neus die gemakkelijk kan worden ingedrukt.

5. Een extreem grote voet.

Advertisement

6. Een heel lange wimperhaar: bijna een haar!

7. Heel veel sproeten, ook op de schouders.

Advertisement

8. Een hand zo groot als een vel papier.

9. Twee duimen met een verschillende lengte en dikte.

Advertisement

10. Dezelfde witte pluk haar als de moeder!

Moeder en dochter delen een DNA-mutatie die "poliose" wordt genoemd en die de afwezigheid van melanine veroorzaakt op een deel van het lichaam, in dit geval op een haarlok. 

11. Een iris met twee verschillende kleuren, precies in tweeën gedeeld.

foto: imgur

Deze persoon heeft een heterochromie van het oog, dat wil zeggen, een genetische variatie die zich manifesteert met meerkleurige ogen en ook hier is het een overmaat of gebrek aan melanine in een deel van het lichaam. 

12. Deze vrouw is geboren zonder een nagel op haar wijsvinger.

13. Deze man heeft sproeten, maar slechts op de helft van zijn gezicht.

14. Iemand met 6 tenen en een ander met slechts 4 tenen.

15. Deze persoon is in plaats daarvan geboren met 6 vingers aan beide handen.

Hexadactylie komt vaker voor dan je denkt: het is een aangeboren afwijking van de hand of voet, die zes vingers heeft in plaats van vijf. 

16. Deze man heeft daarentegen de middelvinger en de ringvinger die aan elkaar vastzitten.

Bizarre vlekken of zeldzame ziekten: deze mensen werden geboren of ontwikkelden aandoeningen die hen uniek maakten. Welke van deze heeft het meeste indruk op je gemaakt? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt