x
Hij ondergaat een sterilisatieoperatie…
Als de natuur tot leven komt: 20 voorbeelden van groenten en fruit met bizarre en bijna menselijke vormen 16 keer wanneer ijs en sneeuw fascinerende en voldoening gevende kunstwerken hebben gecreëerd

Hij ondergaat een sterilisatieoperatie en deelt hun vreugde op sociale media: "we zullen nooit ouders zijn"

24 Februari 2021 • Door Janine
2.648
Advertisement

Het ouderschap is de droom van veel mensen, maar niet van iedereen. Hoewel het ieder van ons vrij staat om zijn eigen beslissingen te nemen, met volledig respect voor anderen, heeft dit stel harde kritiek gekregen op hun keuze. Nathalie en Andrés, een jong en verliefd Colombiaans stel, besloten hun vreugde te delen op sociale media, wat leidde tot een verhitte discussie. De twee hadden nooit verwacht zulke harde kritiek te krijgen en zulke verschillende reacties uit te lokken. Nathalie en Andrés houden van honden en hebben besloten geen kinderen te krijgen, maar er zijn verschillende redenen voor deze keuze en niet iedereen lijkt ze te hebben begrepen en gerespecteerd. 


Andrès heeft op zijn Facebook-pagina een foto geplaatst: hij houdt een kaartje vast met de aankondiging van de vasectomie-operatie, een anticonceptiemethode met een chirurgische techniek, die de man op het punt staat te ondergaan. Eronder schrijft hij: “We willen de grote vreugde met jullie delen. WE ZULLEN NOOIT OUDERS ZIJN, we accepteren een leven waarin we speelgoed voor onszelf kopen, we zullen onbeperkt kunnen reizen […]. Onze belangrijkste reden is echter niet deze, de belangrijkste is om bij te dragen aan het behoud van de planeet die zo overbevolkt is […]. 

Op de vraag over het waarom van zo'n drastische en onomkeerbare actie, zegt Andrés dat hij de beslissing niet lichtvaardig heeft genomen en dat hij het niet eens is met mensen die beweren dat iemand zonder een kind nooit echt gelukkig kan zijn en de ware liefde kent. Hun redenen gaan echter verder dan die van het milieu: het paar is van plan te reizen, zich te verplaatsen en hun interesses te cultiveren. Een kind heeft stabiliteit nodig en Nathalie en Andrés zijn zich ervan bewust dat ze dat niet kunnen garanderen. 

Advertisement

Enerzijds is het stel blij dat ze steun hebben gekregen en moed hebben kunnen geven aan degenen die dezelfde gedachte delen, maar die nooit in staat zijn geweest actie te ondernemen; aan de andere kant betreurt het hen echter dat velen negatieve gevoelens hebben geuit over hun individuele vrijheid. Er is niet slechts één manier van denken, er zijn er meerdere, maar we moeten degenen die anders denken niet veroordelen. Hoe denk jij hier over?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt