Tijdens een wandeling bevindt een vrouw zich voor deze reuzenmot: hij was zo lang als haar hand - Curioctopus.nl
x
Tijdens een wandeling bevindt een vrouw…
5 slechte gewoonten die de oorzaak zijn van enkele terugkerende kwalen Een stel is 3 maanden aan elkaar geketend: ze willen hun liefde testen

Tijdens een wandeling bevindt een vrouw zich voor deze reuzenmot: hij was zo lang als haar hand

28 Februari 2021 • Door Janine
1.838
Advertisement

Het is niet de eerste keer dat we je vertellen en laten zien wat de Australische natuur ons kan bieden. Inmiddels hebben we geleerd dat het fascinerende continent aan de rand van de wereld een soort enorme container van landschappen, verschijnselen en wezens is die mensen die gewend zijn in zeer verre contexten te leven zich niet eens kunnen voorstellen.

Vooral de fauna is het aspect dat vaak het meest indruk op ons maakt. In feite is er op weinig andere plaatsen in de wereld zo'n rijke en verrassende endemische verscheidenheid aan dieren, zoals perfect wordt aangetoond door het mega-insect dat we je gaan presenteren. Als je gemakkelijk van je stuk gebracht wordt of bang bent voor motten, waarschuwen wij je: dit is misschien niet de juiste plek voor je.


We zijn in Brisbane, een kuststad in het oostelijke deel van het Australische eiland. Het is precies hier dat Pam Taylor, terwijl ze door het natuurgebied van Camp Mountain wandelde, “iets” opmerkte dat ze aanvankelijk niet perfect kon ontcijferen. De enige zekerheid? Het was erg groot en zat op een boomstam.

Het was duidelijk dat het een dier was, en van dichterbij bekeken was het ook duidelijk dat het een mot was, maar de vrouw zou zeker nooit hebben gedacht dat ze voor zo'n gigantisch exemplaar zou staan. Denk er maar eens over na: zou je ooit geloven dat deze nachtvlinder, die door de meeste mensen niet altijd met sympathie wordt bekeken, zulke afmetingen kan bereiken?

Afgaande op de foto's lijkt het van wel. Pam deelde haar ervaring op de Facebook-groep Amateur Entomology Australia, waar de enorme mot meteen de aandacht trok van veel gebruikers en reacties opriep. Deze gigantische mot, ongeveer zo lang als een mensenhand en met een geschatte spanwijdte van ongeveer 25 centimeter, zou een vrij algemeen insect zijn in dat deel van het continent. Zoals de gebruikers van de groep opmerkten, zou het een endoxyla moeten zijn, behorend tot de familie Cossidae.

Advertisement

Volgens wat Taylor zelf zei, zou ze er de ochtend na de eerste ontmoeting met de mot nog een zien, daar vlakbij. Het is dus niet vreemd te geloven dat dit soort ontmoetingen in die delen vrij vaak voorkomt. De reacties van verbazing gingen vergezeld van degenen die onder de indruk waren. Hoe zou jij hebben gereageerd tegenover een ongelooflijk wezen als dit? Zou het je bang hebben gemaakt of je gefascineerd hebben?

Tags: DierenWTFOngelofelijk
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt