Een vrouw filmt zichzelf terwijl ze onbewust een van de meest giftige dieren ter wereld oppakt

Janine image
door Janine

27 Maart 2021

Een vrouw filmt zichzelf terwijl ze onbewust een van de meest giftige dieren ter wereld oppakt
Advertisement

Er zijn momenten waarop we dingen doen die we als absoluut onschuldig beschouwen, maar die uiteindelijk authentieke momenten blijken te zijn waarin we ons leven op het spel hebben gezet. Of het nu gaat om minachting voor het gevaar, roekeloosheid of onbewustheid, het is zeker indrukwekkend om voor bepaalde "limiet" -episodes te staan ​​die het web rondgaan. Net zoals degene waar we je over vertellen.

De hoofdrolspeelster is een TikTok-gebruikster die een van de gevaarlijkste dieren in de natuur in haar handen heeft gehouden. Het is niet de eerste keer dat we je over soortgelijke dingen hebben verteld: maar in dit geval lijkt het erop dat deze vrouw het volkomen onbewust heeft gedaan. Een groot risico voor haar, en ze had het geluk dat ze het kon navertellen!

via People

Advertisement
@_kalynmarie21/TikTok - doobiedukesims/Youtube

@_kalynmarie21/TikTok - doobiedukesims/Youtube

We zijn op Bali en het dier in kwestie is een kleine blauwring-octopus (Hapalochlaena lunulata). Een wezen dat op het eerste gezicht volkomen ongevaarlijk lijkt, maar ook heel mooi om naar te kijken. Als het echter wordt geprovoceerd, gebruikt het verdedigende tactieken die je nauwelijks een uitweg geven, zowel voor zijn dierlijke als menselijke prooi.

Het verandert niet alleen van kleur en wordt heldergeel dankzij de techniek van de aposematische waarschuwing, maar het slaagt er ook in een supergiftig neurotoxine af te geven - tetradoxine - dat in staat is om progressieve verlamming van de spieren te veroorzaken van degenen die erdoor worden gebeten. Kortom: een dier dat, in ongeveer 10-20 cm, een groot gevaar met zich meebrengt. Om je een idee te geven, bedenk dat het gif dat het injecteert als 100 keer giftiger wordt beschouwd dan cyanide en dat de beet in eerste instantie pijnloos is, dus het kan te laat zijn wanneer je je realiseert wat er is gebeurd.

Advertisement
@_kalynmarie21/TikTok - doobiedukesims/Youtube

@_kalynmarie21/TikTok - doobiedukesims/Youtube

Na dit alles te hebben beschreven, is het niet moeilijk te begrijpen hoeveel geluk TikTok-gebruikster @ _kalynmarie21 had toen ze die kleine octopus oppakte op het strand van Uluwatu op Bali. Wat leek op een fascinerend en exotisch exemplaar van de lokale fauna, was eigenlijk een zeer gevaarlijke tijdbom, klaar om te ontploffen met al zijn gif.

Jens Petersen/Wikimedia

Jens Petersen/Wikimedia

Hoewel het verhaal een gelukkig einde had, kunnen we alleen maar hopen dat het geen "stunt" was die specifiek bedoeld was voor een beetje bekendheid op het sociale netwerk. Dit is in ieder geval weer zo’n gebeurtenis die bevestigt dat we altijd voorzichtig moeten zijn met de natuur, vooral in contexten die we niet kennen. Ze is aan een groot gevaar ontsnapt, nietwaar?

Advertisement