Een man vond deze gigantische kikker: "hij is bijna zo groot als een kind"

Janine image
door Janine

16 Juni 2021

Een man vond deze gigantische kikker: "hij is bijna zo groot als een kind"
Advertisement

Er zijn wezens die door hun kenmerken klaar zijn om ons op een ongelooflijke manier te verbazen en te bevestigen dat de natuur echt een onuitputtelijke bron van verrassingen is. Dat dachten de dorpelingen van de Salomonseilanden zeker toen ze voor een nogal verontrustende kikker stonden.

Wat is er zo speciaal aan? Het is meteen te zien aan de afbeeldingen: het formaat is echt buitengewoon. Jimmy Hugo, eigenaar van een plaatselijke zagerij, kon zijn ogen niet geloven toen hij het zag. Om een ​​idee te krijgen van de grootte, volstaat het om op te merken dat het, toen het door een kind werd opgepakt, meer dan de helft van zijn lichaam bedekte. Klaar om het nader te ontdekken?

via Daily Mail

Advertisement
ABC Radio Australia/Facebook

ABC Radio Australia/Facebook

Ongeveer een kilogram: dit is het gewicht van de grote amfibie in kwestie. Een dier dat in het begin iedereen een beetje bang zou maken, dat weten we zeker. Stel je zelfs voor dat je ervoor staat, weet je zeker dat je rustig kunt blijven? De dorpelingen van de prachtige eilanden in het midden van de Stille Oceaan waren dat, die de grote kikker oppakten en iedereen zijn ongelooflijke uiterlijk lieten zien.

Advertisement
ABC News

ABC News

Verschillende video's laten het ons in al zijn grootte zien. Het zou gaan om een ​​Cornufer guppyi, een soort die behoort tot de familie van de Ceratobatrachidae. Onnodig te zeggen dat het belangrijkste kenmerk dat hen onderscheidt van gewone kikkers het feit is dat ze meer dan 25 cm lang kunnen zijn en een kilo kunnen wegen.

ABC Radio Australia/Facebook

ABC Radio Australia/Facebook

Terwijl Jimmy aan de rand van Honiara op wilde zwijnen aan het jagen was, werd de amfibie plotseling de belangrijkste attractie van de dag voor hem. En dat geloven we meteen. Kijk er maar naar: als het naast een lokaal kind wordt geplaatst, kun je perfect begrijpen hoe groot het is. In een andere "pose" zien we haar in plaats daarvan op haar knie rusten, en ze is zeker niet zomaar een kikker!

ABC Radio Australia/Facebook

ABC Radio Australia/Facebook

"Ik kon niet geloven wat ik zag - zei Hugo - het is de grootste kikker die ik ooit in mijn leven heb gezien, bijna zo groot als een mensenkind". De Cornufer guppyi is in feite een van de grootste kikkers ter wereld, en zijn aanwezigheid in de natuur wordt steeds zeldzamer, ook vanwege de ontbossing en verstedelijking die zijn leefgebieden aantasten.

Best indrukwekkend, toch? Heb je er ooit zo een gezien?

Advertisement