Oude skicabines worden in tijden van Covid besloten en veilige eetzalen

Janine image
door Janine

04 Maart 2021

Oude skicabines worden in tijden van Covid besloten en veilige eetzalen
Advertisement

Een van de sectoren die het meest door Covid-19 wordt getroffen, is de horeca. De vraag die we ons allemaal stellen is: wanneer wordt alles weer normaal? We hebben het antwoord nog niet, maar sommige restauranthouders in de Verenigde Staten hebben gezocht naar manieren om hun klanten te laten lunchen met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen, afstand en gezondheidsvoorschriften. Hoe? Door oude skicabines te gebruiken als kleine privé-eetzalen die slechts een paar mensen kunnen herbergen.

via forbes

Advertisement
The Gondola Shop/Facebook

The Gondola Shop/Facebook

Wendy en Rich Tucciarone runnen een bierbrouwerij en een restaurant in het koude, winterse toeristenoord Steamboat Springs. Het echtpaar slaagde er in de zomermaanden in om rond te komen door klanten op het terras te ontvangen met volledige inachtneming van sociale afstand, maar waren bang voor wat hun lot zou kunnen zijn in de koudere maanden, wanneer zelfs kachels en radiatoren niet bestand zijn tegen de temperaturen onder nul. Uit angst voor een onvermijdelijke sluiting van het bedrijf, vonden Wendy en Rich een oplossing: een van hun medewerkers stelde voor om de oude skicabines te recyclen. Deze kunnen namelijk buiten worden geplaatst en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om er warmpjes bij te zitten in een veilige ruimte die plaats biedt aan 4 tot 6 personen.

Advertisement
The Gondola Shop/Facebook

The Gondola Shop/Facebook

Het echtpaar, dat gek is op skiën, waardeerde het idee meteen en vroeg om hulp van een vrouw die - enige tijd daarvoor - veel gebruikte cabines had gekocht in de hoop er iets anders van te maken. Dominique Bastien is de eigenaar van The Gondola Shop, een kleine werkplaats die oude gondels renoveert en repareert. Dit zijn kleine privé-eetzalen geworden: Wendy en Rich hebben er 3 op hun terras geïnstalleerd en de vrouw beweert dat ze een echte redding waren voor hun bedrijf, omdat ze de zitplaatsen mochten vergroten met inachtneming van de afstanden en gezondheidsvoorschriften. Elke cabine is geschikt voor 4 tot 6 personen, die allemaal tot dezelfde familie behoren. Als de cabine eenmaal vrij is, wordt deze ongeveer 30 minuten vrijgehouden: hij wordt gereinigd, gedesinfecteerd en open gehouden om de lucht te laten circuleren.

 

The Gondola Shop/Facebook

The Gondola Shop/Facebook

Ook andere restauranthouders hebben waardering voor de oplossing van Bastien, die ook veel verzoeken begint te ontvangen van restaurants in Cleveland, Washington, San Francisco en Utah. Zo begonnen zij en haar team - bestaande uit een schilder, een lasser, een timmerman en andere vakmannen - de cabines zo snel mogelijk om te bouwen. Ze zijn in feite niet alleen een functionele oplossing in deze delicate periode, maar ook een esthetisch aantrekkelijke oplossing die de aandacht van voorbijgangers trekt: de skicabines bieden ongetwijfeld een bijzondere eetervaring.

 

Advertisement