Voormalig hacker legt uit hoe je de kans verkleint dat je identiteit door cybercriminelen wordt gestolen

Janine image
door Janine

31 December 2022

Voormalig hacker legt uit hoe je de kans verkleint dat je identiteit door cybercriminelen wordt gestolen
Advertisement

De telefoon en de computer zijn de grondleggers van het nieuwe tijdperk geworden. Iedereen heeft ze, maar bovenal voelt iedereen de behoefte, of zelfs de noodzaak, om ze te gebruiken. Deze apparaten hebben de creatie van een nieuwe virtuele wereld mogelijk gemaakt die iedereen met elkaar verbindt. Het meest problematische aspect is echter dat iedereen zijn identiteit in deze objecten heeft gestoken, waardoor het overgeleverd is aan de genade van cybercriminelen, die het binnen enkele ogenblikken kunnen stelen en gebruiken zoals ze willen.

Deze man is een voormalige hacker die zijn fouten inzag en een expert werd in computerbeveiliging. Om deze reden heeft hij besloten mensen te leren en uit te leggen hoe ze kunnen voorkomen dat iemand hun identiteit steelt.

via crast

Advertisement

Brett Johnson heeft het grootste deel van zijn leven als cybercrimineel geleefd, hij was in staat om binnen enkele seconden een identiteit te stelen en hierdoor grote sommen geld van de ene creditcard naar de andere over te schrijven. Hij leefde dit bestaan ​​totdat hij een kans kreeg op verlossing en een levensverandering. Hij had een vroege versie gemaakt van wat het "darkweb" wordt genoemd, maar nadat hij door de geheime diensten was ontdekt, koos hij ervoor om als informant met hen samen te werken.

Advertisement

"Ik heb ongeveer 10 maanden - legt de voormalige hacker uit - mensen bedrogen, ik hielp zowel de politie als de criminelen, maar ik werd ontdekt. ​​Ik kreeg een tweede kans en ik koos ervoor om die niet te verspillen. Nu ben ik een cybersecurity expert bij een fraudepreventiebedrijf en help internetgebruikers te beschermen tegen het soort misdaden dat ik vroeger beging."

In elke conferentie waarop hij spreker is, legt hij uit dat alle gebruikers een soort IT-toolbox zouden moeten hebben, d.w.z. mechanismen waarmee ze zich kunnen verdedigen tegen alle aanvallen van hackers.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Brett legt uit dat hoe moeilijker het wordt om bij het geld te komen, hoe groter de kans is dat cybercriminelen ermee stoppen. Om deze reden zijn de belangrijkste aanbevelingen die hij doet: het bevriezen van het krediet van elk gezinslid, waardoor de toegang tot lopende rekeningen wordt geblokkeerd; vereisen dat waarschuwingen altijd binnenkomen wanneer er geld naar online accounts gaat; en ten slotte altijd verschillende wachtwoorden te gebruiken.

Hoe bescherm jij je identiteit op internet?

Advertisement