“Je jurk leidt de jongens af": de 17-jarige studente wordt door haar docente naar huis gestuurd

Janine image
door Janine

04 Maart 2021

“Je jurk leidt de jongens af": de 17-jarige studente wordt door haar docente naar huis gestuurd
Advertisement

De schooljaren zijn die waarin we leren omgaan met anderen, verantwoordelijkheid nemen voor wat we doen, deadlines en regels respecteren, kortom: groeien. Toch weten we dat deze groei niet altijd over rozen gaat, integendeel. Of het nu gaat om moeilijke relaties met klasgenoten of docenten, tijdens de schoolperiode groeien we ook door ons sterk te maken tegenover de obstakels die we tegenkomen.

Een "les" die de 17-jarige studente waar we je nu over gaan vertellen zeker heeft geleerd en nogal onaangenaam voor haar was. De jonge Karis had nooit gedacht dat haar jurk het onderwerp zou kunnen zijn van een voorbeeldige straf van een lerares, die het onaanvaardbaar vond. De reden? De jurk van het meisje werd als ongepast beschouwd, tot het punt dat het mannelijke studenten en leraren kon afleiden. Daarom werd Karis die dag uit de klas gezet en naar huis gestuurd.

via Daily Mail

Advertisement

Disgraceful. She was wearing a turtleneck and knee-length dress 🤷

Pubblicato da Daily Mail su Venerdì 26 febbraio 2021

Christopher Wilson/Facebook - Daily Mail

Het verhaal is er een die voorbestemd is om onmiddellijk een enorme discussie op gang te brengen. Was het mogelijk dat een witte hooggesloten trui met lange mouwen en een knielange zwarte jurk eroverheen ervoor hadden gezorgd dat Karis van school werd gestuurd? Het lijkt wel zo, en het instituut heeft krachtig benadrukt dat de kleding van het meisje in strijd was met de juiste kledingvoorschriften die binnen de schoolmuren moeten worden gerespecteerd.

De docente van Karis zou haar, zodra ze haar zag, erop hebben gewezen dat de zwarte jurk, met kanten biezen, leraren en mannelijke studenten zou kunnen afleiden, waardoor ze zich ongemakkelijk zouden gaan voelen. Daarom was het noodzakelijk dat de leerlinge onmiddellijk naar huis ging, en deze "fout" door zich zo te kleden niet te herhalen. Onnodig te zeggen dat de 17-jarige het gebeurde niet goed opnam. In tranen thuisgekomen, vertelde ze haar vader de reden dat ze was weggestuurd en de man, woedend, besloot dat hij de kwestie bekend zou maken door iedereen de jurk te laten zien die als "ongepast" werd beschouwd.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Als je naar de foto's kijkt, vraag je je echt af of die manier van kleden echt ongeschikt was voor de school, of dat de lerares van Karis te ver ging. Blijkbaar was zelfs de directeur van het instituut, na tussenkomst van de lerares, het erover eens dat de kleding onaanvaardbaar was. "Ze vertelden haar dat het op lingerie leek - zei de vader van het meisje - maar in werkelijkheid is het een heel bescheiden jurk. Ik ben gefrustreerd, teleurgesteld en boos dat dit in 2021 kan gebeuren”.

Het verhaal, verteld door de ouder op Facebook, ging snel de wereld rond en veroorzaakte tegenstrijdige meningen, duidelijk verdeeld tussen degenen die de noodzaak ondersteunden om bepaalde regels op school te respecteren, en degenen die in plaats daarvan vonden dat de lerares en de directeur te streng waren. Verschillende klasgenoten van het meisje demonstreerden voor het instituut om solidariteit met Karis te tonen.

Wie heeft er gelijk? Wat vind jij? Was het juist om Karis uit de klas te sturen vanwege haar jurk?

Advertisement