“Mijn mentale en fysieke gezondheid gaat eraan”: een lerares die na 12 jaar de school verlaat moet iets kwijt - Curioctopus.nl
x
“Mijn mentale en fysieke gezondheid…
19 afbeeldingen die de gekste en meest spectaculaire manieren laten zien om objecten heen en weer te vervoeren Homopaar opgepakt voor het zoenen in het openbaar: de verontwaardigde menigte blokkeert de politie

“Mijn mentale en fysieke gezondheid gaat eraan”: een lerares die na 12 jaar de school verlaat moet iets kwijt

08 Maart 2021 • Door Janine
1.463
Advertisement

Lesgeven is veel meer dan een beroep zoals vele anderen: het zou een echte roeping moeten zijn. Daarom is niet iedereen er geschikt voor, en besef je vaak hoe moeilijk het elke dag is. Het is waar: er is geen gebrek aan voldoening en als je goed werk levert, kun je grote dingen en geweldige mensen construeren. Maar zelfs de meest gemotiveerde persoon ter wereld kan van gedachten veranderen.

Dit wordt aangetoond door Jessica Gentry, een 34-jarige Amerikaanse kleuterleidster die, na 12 lange jaren waarin ze dit beroep heeft uitgeoefend, heeft besloten haar standpunt over het onderwerp lesgeven te publiceren. Haar buitengewoon oprechte beklag over de redenen die haar ertoe brachten te stoppen, heeft duizenden reacties opgeleverd, en daarom is het interessant om er meer over te weten te komen.

Zou je ooit de moed hebben om het beroep dat je altijd hebt uitgeoefend en waar je van hield, met passie en toewijding achter je te laten? In het geval van Jessica gebeurde het: de jonge docente weigerde geen seizoens- of tijdelijke baan, maar een hele carrière. De redenen? Veel complexer dan we denken, of we het er nu mee eens zijn of niet.

Laten we beginnen met te zeggen dat het geen keuze was die werd gedicteerd door het economische aspect, ook al zou het gemakkelijk te geloven zijn. Bovenal zal Jessica vanwege de ouders geen lerares meer zijn. Wat betekent dit? Simpel: volgens deze voormalige leerkracht zijn de kinderen niet veranderd, maar de ouders, die van houding zijn veranderd en minder aandacht hebben om zich aan de kleintjes te wijden. Werk, sociale netwerken, steeds meer virtuele en beperkte uitwisselingen: de situatie is niet meer zoals jaren geleden, en dat had onvermijdelijk gevolgen voor de kinderen en voor de school.

Juist met betrekking tot de relatie van kinderen met technologie, bleef Gentry beweren dat "zelfs de school, die steeds technologischer en gretiger wordt om kinderen technologisch te maken, mensen helpt de basisprincipes van menselijke relaties en onderricht te vergeten". kijk maar om je heen om te beseffen dat steeds meer kinderen van jongs af aan toegang hebben tot apparaten die volgens zeer specifieke onderzoeken schade aanrichten.

Advertisement

Volgens Jessica geloven dezelfde scholen dat ze op de juiste manier investeren en alles focussen op technologische vooruitgang, zelfs als dit tijd wegneemt van het “klassieke” persoonlijke onderwijs, dat in de klas wordt gegeven en zonder het gebruik van elektronische apparatuur. 

Met dit alles wordt de relatie tussen leerkrachten en ouders steeds complexer en ongelijkmatiger. De voormalige lerares ging hier verder op in. "Wij docenten staan ​​teveel in dienst van de ouders", schreef Gentry, "ik ben op het punt gekomen dat ik ouders heb die mij hard bekritiseren omdat ik nee heb gezegd tegen hun kinderen, en mij vertellen dat ik dit onder geen enkele omstandigheid had mogen doen."

Al deze motivaties brachten Jessica Gentry ertoe om een ​​echte mentale en fysieke inzinking te ervaren. Toewijding zonder erkenning, frustratie na frustratie ophopen, brengt stress met zich mee, vooral als je geen steun krijgt, ook niet van collega's of leidinggevenden. Daarom heeft Jessica, ondanks de enorme passie, toewijding en oprechtheid, besloten om het los te laten. Het is niet alleen een persoonlijke nederlaag, maar ook voor het onderwijs in het algemeen, want deze 34-jarige is zeker niet de enige die zich zo voelt.

Dit blijkt uit de duizenden reacties die de post ontving, waarvan de meeste met volledige steun aan Jessica Gentry. Een steun die zo sterk is dat het de jonge vrouw motiveert om een ​​stem te geven aan vele andere leraren zoals zij, in de hoop een echte verandering teweeg te brengen.

Wat vind je van de ontlading van deze lerares? Is het schoolsysteem precies zoals ze het beschrijft?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt