Dit schip lijkt in de lucht te "zweven": een man legt de ongelooflijke optische illusie vast

Janine image
door Janine

10 Maart 2021

Dit schip lijkt in de lucht te "zweven": een man legt de ongelooflijke optische illusie vast
Advertisement

Wie heeft zich nog nooit tegenover scènes bevonden waarbij je twee keer moest kijken om het beter te begrijpen? Als je een van deze mensen bent, zul je zeker hebben gemerkt dat zelfs een tweede of derde blik niet voldoende is om perfect te ontcijferen waar je naar kijkt.

Colin McCallum, de man die in de buurt van de kustplaats Banff in Schotland reed, weet er alles van, en die niet anders kon dan een werkelijk verbazingwekkend fenomeen opmerken en filmen. Zijn video ging al snel het web rond en fascineerde en intrigeerde veel mensen. Wij zijn een van hen, en daarom hebben we besloten om het je te laten zien. Bekijk het ongelooflijke "drijvende schip" dat door Colin is vereeuwigd!

via The Sun

Advertisement

“I genuinely can’t understand what is going on here.” 🤯

Pubblicato da The Sun su Martedì 2 marzo 2021

We zijn er zeker van dat deze man aanvankelijk behoorlijk perplex moet zijn geweest tegenover een dergelijke scène. Kijkend naar de Noordzee vanaf de kustweg waarop hij reed, werd Colins aandacht getrokken door een groot vrachtschip voor de kust dat, zoals de video laat zien, niet op het water lijkt te drijven, maar... in de lucht zweeft!

We maken geen grapje: kijk maar naar de afbeeldingen om het te realiseren. Het schip in kwestie was duidelijk het onbewuste object van een compleet optische illusie. En dat was Colin ook. Aan de horizon was het niet mogelijk om precies de grenzen van de zee en de lucht te onderscheiden, en het uiteindelijke resultaat was precies zoals beschreven: de boot leek in de lucht te zweven, zonder op het water te drijven.

Advertisement
Frans Berkelaar/Flickr - Not the actual photo

Frans Berkelaar/Flickr - Not the actual photo

Verbaasd, bedacht deze man om te filmen en te delen wat hij observeerde, en vertelde hij ook zijn verklaring voor het fenomeen. "Ik geloof dat de optische illusie werd veroorzaakt door een wolkenformatie dichter bij de kust, die hielp om de kleur van het water te veranderen - zei hij - De boot, die ver weg was, bevond zich in een onbewolkt gebied, waar je de weerspiegeling van de lucht op de zee kon zien. Daarom leek het te zweven."

Natuurlijk, zoals vaak gebeurt in deze gevallen, was er geen gebrek aan opmerkingen en reacties. Er waren ook mensen die beweerden dat het "nep" was, zo "onmogelijk" dat het niet waar kon zijn. Toch zweert Colin dat hij die ongelooflijke illusie met zijn eigen ogen heeft gezien. Wat vind jij? Is het niet verbazingwekkend wat hij zag?

Advertisement