Je moet niet iemand bezoeken die net is bevallen - een uitgeputte moeder laat zich gaan en legt uit waarom

Janine image
door Janine

08 Maart 2021

Je moet niet iemand bezoeken die net is bevallen - een uitgeputte moeder laat zich gaan en legt uit waarom
Advertisement

De geboorte van een baby is een moment van grote vreugde, en niet alleen voor de ouders. Grootouders, ooms, tantes, neven, nichten, vrienden, rennen naar het ziekenhuis om de baby te zien. Er komen mensen binnen, mensen verlaten de kamer, er zijn bloemen, wenskaarten, knuffels, gelach en wat geschreeuw van emotie. In al deze chaos lijken mensen echter één persoon te vergeten die vooral rust nodig heeft: de moeder. Dit is wat Katie Bowman denkt, een vrouw en een moeder die zichzelf liet gaan in een van haar Facebook-posts en uitlegt hoe belangrijk rust is voor nieuwe moeders.

via Katie B./Facebook

Advertisement
Katie B./Facebook

Katie B./Facebook

Katie's bedoeling is om een ​​nieuw perspectief te bieden aan iedereen die naar het ziekenhuis wil om het nieuwe familielid te ontmoeten. Katie weet dat het normaal is dat mensen veel enthousiasme tonen, maar ze is ook van mening dat dit enthousiasme moet worden getemperd in het licht van de delicate omstandigheden waarin de moeder en haar behoeften zich bevindt.

Katie begeleidt haar gedachten met een foto, want een afbeelding kan echt meer dan duizend woorden uitdrukken. Op de foto zie je Katie, slechts 24 uur na de bevalling van haar eerste kind. Ze weet niet wie de foto heeft gemaakt, maar de emoties die haar uitdrukking overbrengen, zijn duidelijk. Katie zou willen ​​dat nieuwe moeders een dag of twee de tijd krijgen om te beseffen wat er is gebeurd, om de pijn te overwinnen en om te leren borstvoeding te geven. Het kost tijd om bij te komen van de inspanning die je zojuist hebt geleverd, en het laatste wat je wilt is dat een massa mensen je kamer invalt. Hoe overwin je de pijn, leer je borstvoeding te geven of de baby vast te houden als de kamer vol mensen is?

Advertisement
Katie B./Facebook

Katie B./Facebook

Ze zijn allemaal blij en enthousiast over de baby, ze willen foto's, de telefoons rinkelen: ze willen allemaal opscheppen dat ze de pasgeboren baby hebben gezien en denken alleen aan zichzelf. Ze geven commentaar op de toestand van de baby en die van de moeder en zeggen "nu zie je er maar 4 maanden zwanger uit in plaats van 9", of "je ziet er moe uit". Maar wil een vrouw die net moeder is geworden dit echt horen? Hoewel Katie zich bewust was van haar behoeften, had ze niet de moed om mensen te vragen haar niet te bezoeken. Ze besluit met een aanbeveling: “De volgende keer dat iemand die je kent een baby krijgt, bedenk dan hoe moe deze nieuwe moeder eruitziet. Ik weet dat je enthousiast bent, maar onthoud dat het niet jouw recht is om een ​​pasgeborene te bezoeken, het is een voorrecht” en onder haar post deelden veel vrouwen haar mening.

Advertisement