Een lerares berispt ouders die hun onbeschofte kinderen in de watten leggen en verdedigen

Janine image
door Janine

16 Maart 2021

Een lerares berispt ouders die hun onbeschofte kinderen in de watten leggen en verdedigen
Advertisement

Mensen besluiten om onderwijzer te worden, gedreven door zeer nobele motivaties die niet alleen de liefde voor hun vak betreffen. Wie denkt dat docent zijn een eenvoudige baan is, heeft het mis: dagelijks contact hebben met de jongsten is een grote verantwoordelijkheid. Leraren spelen - samen met ouders - een grote rol in de opvoeding van de kinderen, en ook zij zetten zich in om waarden over te brengen, hen te ondersteunen en nieuwe standpunten te bieden. Julia Marburger is een lerares die door het onbeschofte gedrag van de leerlingen tot een bittere beslissing is gekomen.

via apost.com

Advertisement
Good Morning America/Youtube

Good Morning America/Youtube

De vrouw, een leerkracht van de zesde klas aan de Cedar Creek Intermediate School in Texas, schreef een post op Facebook waarin ze beweert dat ze er niet meer tegen kan, ​​al die kinderen die haar lessen tot een hel hebben gemaakt. Wiens schuld is het? Volgens Julie van de ouders die hen geen opvoeding en respect bijbrachten. In de post deelt ze wat ze heeft meegemaakt in die jaren van lesgeven en zegt ze de school te willen verlaten. Waarom zijn de kinderen zo respectloos? Omdat de ouders dat zijn. Ter ondersteuning van haar idee beschrijft de vrouw een feit dat echt is gebeurd: een ouder die beweerde dat de docente de ouders niet verantwoordelijk moest houden voor het gedrag van de kinderen, sprak haar op een onbeschofte manier aan in het bijzijn van andere mensen.

Advertisement
Julie Davis Marburger/Facebook

Julie Davis Marburger/Facebook

Julia deelde ook foto's, die laten zien hoe de leerlingen noch de persoonlijke bezittingen van de school noch die van de leraren respecteren: gescheurde boeken, vernielde instrumenten, kauwgom die op het raam geplakt is. De vrouw sloot haar post af met een boodschap, waarvan ze hoopt dat het de ouders zal bereiken: ze moeten stoppen met hun kinderen in de watten te leggen, het is niet juist tegenover de samenleving, en ze moeten stoppen hun kinderen te laten begrijpen dat hun gedrag normaal is.

Julie Davis Marburger/Facebook

Julie Davis Marburger/Facebook

Julia's passie voor haar werk is door dit gedrag verpest: de woede, frustratie en vermoeidheid veroorzaakt door het gedrag dat ze moest ondergaan, hebben het overgenomen. Haar post werd gedeeld en becommentarieerd door veel mensen, van wie velen haar mening deelden. Wie heeft er gelijk? Mogen docenten doen wat ouders niet doen? Waar eindigt de verantwoordelijkheid van deze laatsten en begint die van de school?

Advertisement