Een homopaar adopteert een meisje, maar na 12 dagen dwingt de rechtbank de mannen om "haar terug te geven"

Janine image
door Janine

11 Maart 2021

Een homopaar adopteert een meisje, maar na 12 dagen dwingt de rechtbank de mannen om "haar terug te geven"
Advertisement

Ouder worden is de droom van veel mensen. Hoewel niet iedereen de mogelijkheid heeft om op een biologische manier kinderen te krijgen, heb je door adoptie niet alleen de mogelijkheid om je wens te vervullen, maar ook om een ​​nieuw leven aan een kind te bieden. Maar wat gebeurt er als twee mensen, slechts 12 dagen nadat ze hun droom hebben gerealiseerd, gedwongen worden deze op te geven? Het is het verhaal van Juliano en Johnatan die, nadat ze hadden gevochten om de kleine Aurora te adopteren, gedwongen werden afscheid te nemen.

via thesun.com

Advertisement
voltaaurora/instagram

voltaaurora/instagram

Dit is de zaak die werd voorgelegd aan het Hof van Justitie van Goiàs, in Brazilië. Aurora, het kind dat geadopteerd had moeten worden door het homoseksuele paar, werd teruggegeven aan haar "tijdelijke moeder", die haar niet wilde afstaan ​​voor adoptie en haar als haar dochter wilde erkennen. Juliano Peixoto de Pina en Johnatan Pereira de Araùjo stonden ​​al 6 jaar op de wachtlijst om een ​​kind te kunnen adopteren. Ze hebben alle procedures en controles doorlopen om te bewijzen dat ze een geschikt stel zijn om voor een kind te zorgen. Na de geboorte werd Aurora door haar biologische ouders aan een "tijdelijk" gezin toevertrouwd. Toen ontmoette Thays Veiga, de vrouw die de voorlopige voogdij over Aurora had gekregen, Juliano en Johnatan met de bedoeling hen te leren kennen. Het meisje bleef bij de twee mannen en het adoptieproces begon.

Advertisement
voltaaurora/instagram

voltaaurora/instagram

Alles leek in de goede richting te gaan en de dag dat Aurora eindelijk thuiskwam, werd elk jaar van wachten terugbetaald, maar toen het stel de adoptiepapieren ondertekende, vroegen ze om de handtekening van Thays, die weigerde verder te gaan en een rechtszaak aanspande om het meisje terug te krijgen. Dit alles gebeurde slechts 12 dagen nadat de twee mannen de baby in hun leven hadden verwelkomd. Justitie heeft vastgesteld dat er een band bestaat tussen Aurora en Thays Veiga, waarvoor het koppel haar moest teruggeven. Ze blijven echter vechten en hebben zich tot een rechtbank gewend om haar terug te krijgen. Terwijl Veiga haar versie op sociale media uitlegt en zegt dat ze zichzelf Aurora's meter noemt en dat ze haar biologische ouders kent, heeft het paar daarentegen een profiel aangemaakt om steun te vragen in de strijd van een zaak die zij oneerlijk en discriminerend vinden.

voltaaurora/instagram

voltaaurora/instagram

Volgens Juliano schuilt er achter de uitspraak van de rechtbank een verhuld vooroordeel, die het de voorkeur gaf het kind aan een vrouw toe te vertrouwen en niet aan een homoseksueel stel. De laatste beslissing ligt echter bij het Hooggerechtshof. Zullen Juliano en Johnatan gedwongen worden afscheid te nemen van het kleine meisje of zullen ze eindelijk voor haar kunnen zorgen?

Advertisement