Twee plataarders proberen per boot het einde van de wereld te bereiken: ze komen aan op het verkeerde eiland en worden gearresteerd

Janine image
door Janine

10 Maart 2021

Twee plataarders proberen per boot het einde van de wereld te bereiken: ze komen aan op het verkeerde eiland en worden gearresteerd
Advertisement

Ondanks dat de bewijzen die het tegendeel aantonen veel en van verschillende aard zijn, zijn er nog steeds mensen die het in 2021 moeilijk vinden te geloven dat de aarde rond is. En het is geen kwestie van simpele meningen, hypothesen of vage fantasieën over een even eenvoudig als extravagant geografisch gegeven, maar van echte theorieën, compleet met “demonstraties”, verklaringen en allerlei soorten complotten om een ​​dergelijk concept te ondersteunen.

Het is geen toeval dat er tegenwoordig verschillende verenigingen zijn die in feite zonder al te veel succes proberen bewijsmateriaal naar voren te brengen dat moeilijk te verteren is, voornamelijk weerlegd door de basis van de lering die we allemaal ontvangen. Een demonstratie van deze extreme overtuigingen en hun nogal teleurstellende resultaten is het verhaal dat we je gaan vertellen. De hoofdrolspelers? Twee ondernemende plataarders die besloten hebben per boot te vertrekken voor de reis van hun leven: de "rand van de wereld" bereiken.

via Vice

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Een samenzwering die even ongelooflijk als mysterieus is op wereldniveau. Vraag het aan een willekeurige ondersteuner van de platte aarde, en hij zal je zeker over zoiets vertellen. Als het echter om harde bewijzen gaat, moet tot nu toe worden gezegd dat deze theorieën nogal teleurstellend zijn gebleken. Evenmin zou het nodig zijn om de astronomie lastig te vallen, noch om gebruik te maken van fotografische opnamen die ons bolvormig, vanuit de ruimte, weergeven om de werkelijke vorm van onze planeet te demonstreren. Maar voor mensen die geloven dat de aarde een enorm vlak gebied is, is niets genoeg: ze zouden alles willen doen om te bewijzen dat ze gelijk hebben.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het betreffende stel plataarders bewijst dit. De twee Italianen, een man en een vrouw van middelbare leeftijd, haalden de krantenkoppen en veroorzaakten opschudding toen ze, om de vermeende rand van de aarde te bereiken, het hele Italiaanse schiereiland van noord naar zuid reisden, op weg naar Sicilië. Daar aangekomen verkochten ze hun auto om een ​​boot te kopen die hen naar Lampedusa zou brengen, het mediterrane eiland tussen Italië en Afrika dat als het echte einde van de wereld wordt beschouwd.

Het gebeurde allemaal tijdens de lockdown van de pandemie van het coronavirus. De twee besloten toen, ondanks tientallen van kracht zijnde beperkingen, dat ze er genoeg van hadden en dat ze het definitieve avontuur zouden aangaan. Hoe zouden ze zich oriënteren als ze eenmaal op zee waren? Simpel: via een kompas. Jammer dat, zoals sommige experts die over de kwestie spraken, opmerkten, het een instrument is dat, om te kunnen werken, gebaseerd is op een principe dat de aarde helemaal geen vlakke plaat is.

Pixabay

Pixabay

Afgezien van "kleine" oriëntatiefouten, hebben de twee het anker gehesen op een moment van de vermeende grens. Maar toen ze in het water waren, ging er iets mis. Het is niet bekend, maar het paar kwam in plaats van op Lampedusa aan te komen, terecht op Ustica, een ander Siciliaans eiland dat echter niets te maken heeft met het felbegeerde einde van de aarde.

Verkeerde koers, slechte navigatievaardigheden, oriëntatieproblemen? De vragen zijn talrijk, maar de twee hebben zeker een hoge prijs betaald voor hun verlangen om het grote complot van de platte aarde te demonstreren. De reis van deze avontuurlijke plataarders duurde niet langer dan drie uur en toen ze eenmaal in Ustica aankwamen, gedesoriënteerd en verward, werden de twee gearresteerd door de autoriteiten, die de voor de hand liggende quarantaine oplegden, waarbij ze zelfs probeerden te ontsnappen.

Trekky0623/Wikimedia

Trekky0623/Wikimedia

Uiteindelijk werden man en vrouw gedwongen naar huis terug te keren, over land en zonder de gelegenheid te hebben gehad om te bewijzen dat ze gelijk hadden. Een verhaal dat zo onwerkelijk is dat het verzonnen lijkt, maar dat in plaats daarvan 100% echt is. We hopen dat dit koppel nooit besluit om het nog een keer te proberen, misschien zelfs nog meer gemotiveerd door de eerste nederlaag...

Advertisement