In een maand tijd trouwt hij 4 keer om het huwelijksverlof te verlengen: de kwestie eindigt voor de rechtbank

Janine image
door Janine

28 April 2021

In een maand tijd trouwt hij 4 keer om het huwelijksverlof te verlengen: de kwestie eindigt voor de rechtbank
Advertisement

Vakanties en weekends eindigen altijd te snel, en net zo snel moeten we weer aan het werk. Maar wat gebeurt er als een man, volledig in overeenstemming met de wet, dankzij een idee lang betaald verlof van zijn werk krijgt? Er zijn er die hem krankzinnig noemden en anderen geniaal: een Taiwanese man trouwde 4 keer en scheidde 3 keer in 37 dagen, in volledige overeenstemming met de wet.

via timesnownews.com

Advertisement
Wedding Photography unsplash

Wedding Photography unsplash

De Taiwanese wet bepaalt dat degenen die trouwen recht hebben op acht dagen betaald verlof. Een man gebruikte de wet in zijn voordeel: hij trouwde vier keer met dezelfde vrouw en scheidde drie keer van haar. De man had geen problemen met zijn vrouw, hij realiseerde zich gewoon hoe mooi het was om met betaald verlof thuis te zijn. Op deze manier slaagde hij erin een volkomen legitieme manier te bedenken om zijn vakantie te verlengen. Op de laatste dag van zijn 8-daagse verlof vroeg de man om echtscheiding van zijn vrouw. Hij hertrouwde de volgende dag om nog eens 8 dagen verlof te krijgen. Dit mechanisme werd 3 keer uitgevoerd, maar de bank waar de man werkte, begreep de truc en weigerde hem de laatste 8 dagen verlof.

Advertisement
Scott Graham unsplash

Scott Graham unsplash

De werknemer, zich ervan bewust dat hij er wettelijk recht op heeft, diende een klacht in tegen zijn werkgever en beschuldigde de bank ervan de wet te hebben overtreden door artikel 2 van de "Regels voor werkverlof" niet te respecteren. De wet is heel duidelijk: werknemers hebben recht op 8 dagen betaald verlof als ze trouwen en aangezien de man 4 keer is getrouwd, had hij 32 dagen betaald verlof moeten krijgen. Het arbeidsbureau startte een onderzoek en bevestigde dat de bank de wet had overtreden. De werkgever van de man kreeg daarom een ​​boete, maar ging vervolgens in beroep: misbruik van huwelijksverlof is geen legitieme handeling van verlof.

Heeft de man een onwettige of alleen immorele handeling verricht? Er is geen wet overtreden, maar mensen geloven nog steeds dat het gedrag van de man onredelijk was, vooral omdat elke zakelijke relatie gebaseerd moet zijn op wederzijds vertrouwen. Hoe denk jij hier over?

Advertisement