19-jarig meisje verhuist per ongeluk naar een bejaardentehuis en vertelt over haar ervaringen

Janine

01 Mei 2021

19-jarig meisje verhuist per ongeluk naar een bejaardentehuis en vertelt over haar ervaringen
Advertisement

Verhuizen kan soms een echt trauma zijn, vooral als je jong bent en naar een verre en meestal onbekende plek verhuist. De negentienjarige Amerikaanse Madison Kohout, die heeft besloten een nieuw leven te beginnen door van Oklahoma naar Arkansas te verhuizen, weet er alles van.

Ze vond online de aankondiging van een ruim en betaalbaar appartement, ze verspilde geen tijd en organiseerde zich om te verhuizen. Toen ze daar aankwam, realiseerde ze zich meteen dat de plek waar ze was gaan wonen iets speciaals had. Pas na een week ontdekte ze de waarheid: ze was naar een ouderenwoning verhuisd.

via Newsweek

Advertisement

itsme.madiiii/Tik Tok

Kun je je een 19-jarig meisje voorstellen dat tussen verschillende 65-plussers woont? Dat is precies wat er gebeurde met Madison, die haar verhaal vertelde op Tik Tok, waar ze haar nieuwe leven documenteert als... gepensioneerd meisje.

Haar verhaal was ontzettend succesvol. In korte tijd hebben haar video's miljoenen views en honderdduizenden likes en reacties verzameld. Sommigen zeiden dat haar verhaal perfect zou kunnen zijn voor een plot van een sitcom, en in feite hebben ze gelijk.

itsme.madiiii/Tik Tok

Aangetrokken door de uitstekende prijs van de accommodatie, besloot Madison te verhuizen. Naar wat ze zei, was het appartement erg ruim, rustig en gezellig. Er was maar één detail dat ze had gemist: het bevindt zich in een speciaal voor ouderen ontworpen residentie.

"Ik had het huis nog nooit persoonlijk gezien - zei ze - en toen ik aankwam ontmoette ik een aantal van mijn buren. Ik was verrast dat ze allemaal ouder waren dan 65 - vervolgde ze - een week later zag ik het bord met de inscriptie Appartementen voor ouderen".

Advertisement

itsme.madiiii/Tik Tok

Een verhaal dat je doet glimlachen, en dat ook vrij ongebruikelijk is, maar dat voor Madison op zijn zachtst gezegd een positieve ervaring bleek te zijn. Ondanks de vergissing zei het meisje dat ze tevreden was met haar nieuwe accommodatie. "Ik gebruik elk moment dat ik met mijn buren doorbreng als een kans om te leren - vertelde ze - en ik heb in mijn leven nog nooit zoveel zelfgemaakte maaltijden gegeten".

itsme.madiiii/Tik Tok

Kohout, de enige jonge vrouw in het wooncomplex, documenteert daarom wat een idee zou kunnen zijn voor veel andere jongeren. Goede buurt, lage huurprijzen, rust en de mogelijkheid om elke dag te leren van de wijsheid van oudere mensen: wat vind jij ervan? Zou jij zo'n keuze maken voor je nieuwe woning?

Advertisement