Een man koopt het domein van Google Argentina voor €2,40: "het is allemaal legaal" - Curioctopus.nl
x
Een man koopt het domein van Google…
15 objecten met een mysterieuze betekenis die sommige mensen hebben weten te identificeren Een vermiste 47-jarige vrouw werd gevonden in de bergen: ze at gedurende 6 maanden mos en gras

Een man koopt het domein van Google Argentina voor €2,40: "het is allemaal legaal"

08 Mei 2021 • Door Janine
3.360
Advertisement

Het duurde maar een paar minuten, maar de man die Google kocht en het voor die zeer korte tijd bezat, kon niet geloven wat er gebeurde. Een 30-jarige Argentijnse webdesigner kocht het domein van Google Argentina - google.com.ar - voor een paar cent. Hoe is het mogelijk dat de webgigant, zij het tijdelijk, het eigendom van zijn domein heeft verloren en dat dit is gekocht voor 270 peso?

via: bbc.com

Binnen een paar uur werd Nicolas David Kuroña, oorspronkelijk afkomstig uit de stad Berazategui, in de provincie Buenos Aires, legaal de eigenaar van Google Argentina en het is Nicolas zelf die, bezorgd over wat er is gebeurd, de situatie en zijn positie wilde verduidelijken. Nicolas zat achter zijn bureau een website te ontwerpen voor een klant, maar hij merkte dat Google inactief was en niet functioneerde. Hij dacht dat er iets vreemds aan de hand was en belandde op de pagina van het Network Information Center Argentina (NIC), de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de domeinen.

Hier zocht hij naar de Google-zoekmachine en zag dat het Google Argentina-domein te koop was. Hoewel het allemaal legaal was, dacht hij niet dat de procedure zou werken, maar hij volgde de stappen en ontving een e-mail met de aankoopfactuur: 270 peso, ofwel 2,4 euro. Toen de factuur per post binnenkwam, zocht hij naar de gegevens van Google op Nic.ar en zag hij zijn naam. De jongen zat vol ongeloof naar het scherm te staren: hij kon niet beseffen wat er was gebeurd. Nicolas zegt dat hij geen slechte bedoelingen had, hij probeerde gewoon het domein te kopen dat beschikbaar was en de NIC stond hem dat toe.

Advertisement

Binnen een paar uur ging de tweet van de man viraal en veranderde de uitdaging van Nicolas in belangrijk nieuws. Maar hoe was dit mogelijk? Volgens een theorie vergat Google zijn domeinnaam te verlengen, maar Google beweert dat zijn licentie nog niet was verlopen. Gelukkig voor de jongen gebeurde er niets ernstigs: kort daarna nam de NIC zijn domeinnaam weg en nam Google snel het eigendom terug. De jongen kreeg zijn €2,40 niet terug en Google heeft nooit contact met hem opgenomen, maar we zijn er zeker van dat het gevoel de eigenaar te zijn geworden van het Amerikaanse IT-bedrijf heel bijzonder moet zijn geweest!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt