x
Ze ontvoeren een kat maar geven hem…
Hoe zagen alledaagse voorwerpen er in het verleden uit? 15 foto's laten het ons zien

Ze ontvoeren een kat maar geven hem dan terug aan de eigenaar: hij at te veel

09 Mei 2021 • Door Janine
2.929
Advertisement

Ken je de Maine Coons? Ja, we hebben het over deze imposante en mooie langharige katten, die iedereen kunnen verbazen met hun buitengewone grootte. Dit zijn echt bijzondere dieren, die al sinds de oudheid door mensen worden gewaardeerd en ook om deze reden tegenwoordig bijzonder waardevol.

Cupido, de voorbeeldige hoofdrolspeler van het verhaal dat we je gaan vertellen, is er een van. De Maine Coon van de Oostenrijkse Stephanie Frey heeft een geschatte waarde van zo'n 3.500 euro. Dit was naar alle waarschijnlijkheid de reden waarom iemand hem ontvoerde en vervolgens losgeld wilde vragen. De ontvoerders hadden echter geen rekening gehouden met de fysiologische behoeften van de grote kat. Daarom had de ontvoering een epiloog dat een understatement zou zijn als we het als ongebruikelijk zouden definiëren!

via: Bashny.net

foto: Pikabu

Het incident vond plaats in de Oostenrijkse stad Lendskron. Dit is waar de majestueuze Cupido zich bevond toen hij werd gestolen uit de tuin van zijn baasje Stephanie. Toen de vrouw zich bewust werd van de verdwijning, werd ze wanhopig en zonder tijd te verspillen ging ze aangifte doen van wat er was gebeurd.

Met zeer goede kansen waren de kwaadwillenden de binnenplaats op gekomen om de Maine Coon, een kat, zoals gezegd, die bijzonder prestigieus is, te pakken. In plaats van losgeld te eisen, gebeurde er echter iets anders, iets dat Stephanie nooit had verwacht.

Er waren een paar dagen verstreken sinds de ontvoering, toen de vrouw, nadat ze naar buiten was gegaan om het vuilnis weg te gooien en de deur op een kier had laten staan, terug naar binnen liep en haar ogen niet kon geloven. Daar zat Cupido, in haar woonkamer, bijna alsof hij nooit was weggegaan.

De dieven zouden, nadat ze de imposante kat bij zich hadden gehouden, hebben opgemerkt dat hij beslist geen gewoon voedsel nodig had, en daarom zouden ze het hebben teruggegeven. Te veel druk, te veel verantwoordelijkheden en te veel kosten dus: het is niet moeilijk te begrijpen waarom Cupido werd teruggegeven. Het volstaat te zeggen dat een Maine Coon, die tot 10 kg kan wegen, tot vier keer meer eet dan de gemiddelde huiskat. En een huiselijk en goed gewend exemplaar als Cupido is zeker niet tevreden met zomaar wat voer…

Eind goed, al goed dus. Een verrassende beëindiging van de ontvoering, waarvoor de kat Cupido zichzelf en zijn eetlust alleen maar kan bedanken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt