Een oudere vrouw laat haar erfenis van 4,3 miljoen euro na aan dierenrechtenactivisten: de familie krijgt bijna niets - Curioctopus.nl
x
Een oudere vrouw laat haar erfenis van…
Een man ontdekt dat hij een vaatwasser heeft in het huis waar hij al twee jaar woont Fulltime op kantoor achter de computer: over 20 jaar zie je er misschien uit als deze griezelige pop

Een oudere vrouw laat haar erfenis van 4,3 miljoen euro na aan dierenrechtenactivisten: de familie krijgt bijna niets

11 Mei 2021 • Door Janine
4.451
Advertisement

Als het gaat om de erfenis, doen zich vaak kwesties en problemen in de familie voor. Hoe aanzienlijker de som is, des te waarschijnlijker is het dat er wrijvingen en wrok zullen ontstaan. Sommige van deze gevallen komen voor de rechtbank terecht, andere slagen erin vreedzaam te worden opgelost. Wie heeft er recht op de erfenis van een overleden persoon? Kunnen familieleden de erfenis claimen ondanks dat de persoon er nauwkeurige aanwijzingen over heeft gegeven? Een oudere vrouw liet een grote erfenis na aan een dierenrechtenorganisatie en sloot haar erfgenamen opzettelijk uit van haar testament.

via: ansa.it

De rijke miljonair Herta Veronika Whittal stierf in 2016 op 93-jarige leeftijd. De vrouw was van Oostenrijkse afkomst - de gebeurtenis vond plaats in de staat Karinthië - maar ze was een Engels staatsburger. Dit is geen irrelevant detail: de wet in Oostenrijk bepaalt dat in geval van overlijden van een persoon een minimumaandeel naar de nakomelingen gaat. Hetzelfde geldt niet voor het Engelse recht en aangezien de vrouw een Engels staatsburger was en aangezien de activa werden beheerd door twee investeringsfondsen op het eiland Man, kon de vrouw het volledige bedrag, gelijk aan 4,3 miljoen euro, nalaten aan een plaatselijke vereniging die strijdt voor de rechten en bescherming van dieren, de Tierschutzverein.

De zaak veroorzaakte opschudding en werd onderzocht door het Hooggerechtshof van Wenen, dat het in Engeland opgemaakte testament van de vrouw bekrachtigde. De voorzitter van de dierenrechtenorganisatie Tara Geltner zei dat de erfenis zal worden gebruikt om een ​​ambulance aan te schaffen om dieren te vervoeren en om een ​​heropvoedings- en reïntegratieproject voor probleemhonden te financieren: de wensen van de vrouw zijn daarmee vervuld.

Op dit punt vraag je je misschien af: is het mogelijk dat familieleden geen recht hebben op de erfenis? Zijn er in het verleden problemen in het gezin geweest die ertoe hebben geleid dat de vrouw de kinderen en kleinkinderen van de erfenis heeft uitgesloten en hen van de grote som geld heeft afgehouden? Een paar kleindochters van de vrouw, die in het buitenland wonen, wisten een klein deel van de erfenis te bemachtigen. Ze hebben echter geen recht op Britse investeringsfondsen, die het zeer grote deel van het aantrekkelijke bedrag in handen hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt