Huizen voor 1 euro: een Californische vrouw koopt er drie op Sicilië en vertelt haar ervaringen - Curioctopus.nl
x
Huizen voor 1 euro: een Californische…
15 maanden gevangen op een onbewoond eiland: het verhaal van de 6 tieners die de schipbreuk hebben overleefd Ze schildert een masker op haar gezicht en komt een supermarkt binnen: de influencer dreigt het land uit te worden gezet

Huizen voor 1 euro: een Californische vrouw koopt er drie op Sicilië en vertelt haar ervaringen

09 Mei 2021 • Door Janine
1.426
Advertisement

Zou je ooit denken dat het mogelijk is om een ​​huis te kopen voor 1 euro? En op een pittoreske plek, weg van de drukte van de stad? Wacht met nee te antwoorden, want Rubia Daniels, de Californische vrouw waarover we je gaan vertellen, zou je misschien kunnen tegenspreken. De reden? Simpel: ze kocht voor dat bedrag niet één, maar drie huizen in het charmante Siciliaanse dorpje Mussomeli.

Als je je afvraagt ​​hoe dit mogelijk was, is het antwoord te vinden in de behoeften van verschillende kleine Italiaanse dorpen, die al enige tijd hebben besloten om met een ​​ingenieus initiatief te proberen de herbevolking aan te moedigen, door oude leegstaande huizen tegen belachelijk lage cijfers te verkopen. Deze centra veranderen in feite langzaam in spookdorpjes door gebrek aan bewoners. Dankzij mensen als Rubia hebben ze nu echter weer hoop.

via: Daily Mail

There's a lot of work to be done.

Pubblicato da The Mirror su Mercoledì 5 maggio 2021

Als echte liefhebster van Sicilië kon Rubia zo'n kans niet missen. Het gebeurt tenslotte niet elke dag om voor zo'n klein bedrag een huis te kopen. Natuurlijk: daar moet het geld bij komen dat nodig is voor de verbouwing, die verplicht is, maar als het werk eenmaal klaar is, zijn we er zeker van dat de voldoening van het hebben van zo'n koopje echt onbetaalbaar is.

Op basis van deze veronderstellingen stortte Daniels zich in haar Italiaanse avontuur en kocht ze drie lege en praktisch verlaten huizen in Mussomeli. Met geen huurders erin, zijn deze huizen als vele kleine stukjes die, een voor een, de identiteit verspreiden van dorpen die nog veel te zeggen en te vertellen hebben.

Advertisement

De geschiedenis van Mussomeli vindt zijn wortels in het pre-Helleense tijdperk, en in het gebied is er geen tekort aan getuigenissen en culturele attracties, maar ook aan landschappelijke wonderen. Allemaal dingen die Rubia letterlijk hebben betoverd, en niet alleen haar. Toen ze haar huis eenmaal had gekocht, besloot ze er nog twee te kopen voor haar kinderen, allemaal voor één euro.

Ondanks het enthousiasme is Rubia altijd met beide benen op de grond blijven staan, heeft ze duidelijk over de details van dit initiatief gesproken en iedereen die het wil ondernemen, geadviseerd. "Als je me voor dat bedrag een huis verkoopt - zei ze - weet ik al dat ik wat geld moet uitgeven om het te renoveren. Het moet binnen drie jaar gebeuren - vervolgde ze - anders loop je het risico het economische voordeel van de aankoop te verliezen."

Gezien de economische moeilijkheden van deze dorpen, is het initiatief een uitstekende manier om iets in beweging te krijgen, in de hoop op een herbevolking, ook door de aanwezigheid van toeristen op plaatsen die anders bijna als een spookdorp zouden worden. Rubia en haar kinderen konden niet tevredener zijn met hun keuze: "De lokale bevolking was erg positief en gastvrij - vertelde ze - Mussomeli is synoniem met socialisatie".

Om haar eerste huis te renoveren, heeft Rubia ongeveer 12.000 euro uitgegeven en schat dat er in totaal 60.000 euro nodig zal zijn voor alle drie. Niet slecht, gezien de mogelijkheden die accommodaties in een plaats als Sicilië te bieden hebben. En het huizenproject van 1 euro lijkt zijn vruchten af ​​te werpen: net als Rubia hebben tientallen mensen besloten om aan dit avontuur te beginnen.

Advertisement

Een moedige keuze om van Californië naar een klein stadje op Sicilië te verhuizen, dat is waar, maar in sommige opzichten is het ook een kans om voor jezelf te zorgen en wat welverdiende rust te vinden. Tegelijkertijd helpt het om echt kostbaar historisch en stedelijk erfgoed te behouden.

Wat vind jij? Zou je ook een huis kopen voor één euro?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt