x
Ze kunnen zich geen huis veroorloven…
Balenciaga inspireert zich op afval: het modehuis lanceert een tas van $1790 die lijkt op een vuilniszak

Ze kunnen zich geen huis veroorloven in Engeland, dus kopen ze een heel dorp in Frankrijk

07 Augustus 2022 • Door Janine
19.114
Advertisement

Een huis kopen is een van de dromen van de meesten van ons, maar we weten allemaal hoeveel moeilijkheden we kunnen tegenkomen bij het realiseren ervan. Vastgoed kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen en we zijn vaak genoodzaakt om ons project op te geven of het aan te passen.

Wat als je in plaats daarvan een heel dorp zou kunnen kopen? "Onmogelijk!" zou je zeggen. Er zijn er die het hebben gedaan en eindelijk een verandering in hun hele bestaan ​​hebben gegeven. Gewoon een beetje rondkijken, je horizon verbreden, details weten te vatten die op het eerste gezicht irrelevant lijken. Soms wordt de oplossing gevonden waar het het minst verwacht wordt, zoals dit stel is gelukt.

Laten we de twee jongeren en hun vastgoedproject beter leren kennen.

via: Mirror

Paul Mappley en Yip Ward zijn Engelse tuinmannen. Ze konden hun wens om een ​​huis te kopen niet vervullen vanwege de buitensporige kosten van de onroerendgoedmarkt en dus woonden ze samen in een caravan in Tunbridge, in Kent.

Maar hun lot was voorbestemd om te veranderen en in 2019 kreeg Yip een uniek aanbod van een vriend: de aankoop van zijn cottage in een Normandisch dorp voor het bescheiden bedrag van 10.000 pond, zo'n 12.000 euro.

Bij het bereiken van hun nieuwe eigendom in La Buslière, in Normandië, realiseerden de twee zich meteen het enorme potentieel van die aankoop.

Al snel ontdekten ze dat het hele dorp, bestaande uit 6 huisjes, 2 schuren, een stal, een werkplaats, een ciderpers, een waterput en een oven, te koop stond. Alles voor het bescheiden bedrag van 14.000 euro.

En dus kochten de twee tuinmannen, die zich niets meer dan een caravan konden veroorloven, een heel dorp voor 22.000 pond, ongeveer 26.000 euro.

"Zo'n ervaring bevat zoveel geschiedenis. Een echt ongelooflijk gevoel, we hebben veel geluk", zei Paul terwijl hij hun verhaal vertelde.

Advertisement

La Buslière bewoonbaar maken was een enorme klus: toen het stel in het dorp aankwam, ontbrak zelfs elektriciteit en werd de put bewoond door een slang en een salamander.

Maar de twee dappere Engelsen lieten zich niet ontmoedigen door de moeilijkheden. Levend alsof ze aan het kamperen waren, begonnen ze de gebouwen van hun nieuwe dorp aan het licht te brengen. Het doel is om er een luxe toeristische bestemming van te maken.

Een uitgesproken ambitieus en vermoeiend project, maar het was echt een koopje! Wat vind jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt