Op 17-jarige leeftijd bouwde hij zijn mini-huis met gerecyclede materialen: er ontbreekt niets van binnen - Curioctopus.nl
x
Op 17-jarige leeftijd bouwde hij zijn…
6 uitvindingen van de oude Egyptenaren die we vandaag de dag nog steeds in het dagelijks leven gebruiken Doof meisje besluit de bruiloft in gebarentaal te vieren: haar moeder wordt boos en bekritiseert haar

Op 17-jarige leeftijd bouwde hij zijn mini-huis met gerecyclede materialen: er ontbreekt niets van binnen

08 Januari 2022 • Door Janine
1.422
Advertisement

Je eigen huis bouwen zonder van iemand afhankelijk te zijn, is de droom van veel mensen. Tom is een jongen die deze behoefte al heel vroeg voelde en op zijn 17e ontwierp en bouwde hij helemaal zelf een huis. Nadat hij naar een timmerschool was gegaan, wist hij het best geprijsde hout en heel veel gerecyclede materialen te vinden. Een onderneming die hij kon uitvoeren op het stuk land van zijn grootvader en tegen zeer lage kosten in vergelijking met de "echte" bouwbedrijven.

Tom toonde trots zijn werk op het net en fotografeerde de kamers die goed ingericht en echt comfortabel zijn. Zijn timmerdocent kan trots zijn op deze leerling! Laten we het huisje eens nader bekijken.

Met een budget van nog geen €9.000,- heeft Tom dit huisje weten te bouwen. Perfect voor zijn huidige behoeften, het is uitgerust met een prachtige veranda, ruime openslaande deuren, een verwarmingssysteem dat - in de toekomst - zou kunnen worden ondersteund met een zonnepaneel. Tom bereikte dit alles op het kleine stukje land van zijn opa van moederskant en nu bezit hij zijn huis zonder iemand iets verschuldigd te zijn. Een grote voldoening voor deze jongen die al zijn verzamelde spaargeld in dit project heeft geïnvesteerd door te werken voor ongeveer 5 euro per uur.

"Mijn doel was om alleen teruggewonnen hout te gebruiken voor de constructie, omdat mijn budget zeer beperkt was", zei Tom. Het meeste hout dat werd gebruikt, kwam namelijk uit andere huizen die Tom heeft aangepast. Nadat hij ze naar zijn zagerij had getransporteerd, schuurde hij ze en hergebruikte ze. Het resultaat is een traditioneel rustiek huis dat er een beetje uitziet als een poppenhuis.

Tegelijkertijd is het een milieuvriendelijke structuur gemaakt met natuurlijke materialen in harmonie met het omliggende landschap.

Advertisement

Het slaapgedeelte is gebouwd op de zolder die bereikbaar is via een ladder. "Je kunt er niet staan," zei Tom "maar dat is de charme van een zolderslaapkamer!"

Zoals je kunt zien, is de keuken perfect ingericht, en is licht en functioneel. "Natuurlijk moet ik alles netjes houden", gaf Tom toe "maar alles is zo bedacht dat het zijn precieze plek heeft". Hier koken is een grote voldoening nu alles comfortabel en functioneel is!

De woonkamer heeft een standaard bank en een aan de muur gemonteerde televisie, maar het is ook waar Tom werkt en zijn maaltijden eet. Zijn doel was om een ​​veelzijdige bank te kopen met een ingebouwde opbergruimte.

Advertisement

"Niets lekkerder dan genieten op de veranda met een kop thee in de hand!" Als we deze foto bekijken, zijn we allemaal een beetje jaloers op het resultaat van deze jongen. Toch impliceert de realisatie van zo'n project vooral standvastigheid en veel handvaardigheid.

Zoals gezegd begon Tom met bouwen toen hij 17 was en gaf hij in totaal 8.200 euro uit. Zijn verhaal leert ons dat leeftijd en omstandigheden er niet zoveel toe doen als je de juiste vastberadenheid hebt om je dromen waar te maken. Natuurlijk zal het leuk zijn om te zien welke andere projecten deze jonge belofte van ecologisch bouwen waar gaat maken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt