Ze erven een oude schuur en toveren die om tot een supergezellig huisje voor heel weinig geld

Janine image
door Janine

28 Juni 2022

Ze erven een oude schuur en toveren die om tot een supergezellig huisje voor heel weinig geld
Advertisement

Is er iets dat meer voldoening geeft voor degenen die dol zijn op doe-het-zelf- en handmatige projecten, dan het transformeren van een oude structuur in iets ongelooflijk anders, nieuw en praktisch? Waarschijnlijk is het antwoord nee, en het Amerikaanse stel waar we je over gaan vertellen, weet er zeker iets van.

Wat hebben ze gedaan? Wat voor velen ronduit ondenkbaar zou zijn: nadat ze een oud tuinhuisje hadden geërfd, besloten ze het een nieuw leven te geven. Ze hebben het tegen een lage prijs omgetoverd tot een supergezellig huisje, perfect om hen en hun twee dochters te huisvesten. Een project met ongelooflijke resultaten, dat ze met iedereen wilden delen via hun sociale kanalen, en dat hen zelfs buiten de Verenigde Staten beroemd maakte. Geen huur meer voor hen: nu hebben ze een heerlijke en persoonlijke ruimte, zelfstandig en met veel tevredenheid gecreëerd. Ben je klaar om meer te weten te komen over wat ze hebben gedaan?

via katyzientek.tinyliving/Instagram

Advertisement
katyzientek.tinyliving/Instagram

katyzientek.tinyliving/Instagram

Negen maanden: dit is de tijd die Katy Krebs en haar man Michael nodig hadden om een ​​oude vervallen schuur te transformeren. Als je ernaar kijkt vóór de restauratie, was het de typische houten structuur die werd gebruikt als magazijn en gereedschapsschuur. Het is iets meer dan 26 vierkante meter groot en werd gebouwd in de jaren tachtig en de tijd, toen het paar het in bezit nam, heeft er alle sporen op nagelaten.

Advertisement

De schuur in Fayetteville, Texas, geërfd van Michael's grootouders, leek onmiddellijk voor het paar de perfecte oplossing om eindelijk, na zoveel jaren huren, een eigendom te hebben om in te wonen. De structuur heeft in feite ook landbouwgrond rondom, en het zou prachtig zijn geweest om er een thuis voor hen en hun dochters Carolina en Harper - respectievelijk 7 en 3 jaar oud - van te maken.

"We zouden er een klein huis van hebben gemaakt waar we konden wonen en geld konden sparen om een ​​groter huis te kopen", zei Katy. En zo was het. Het proces was helemaal niet eenvoudig, maar het vergde een budget waarmee je zeker geen nieuw huis koopt. In totaal hebben de twee zo'n 16.000 dollar uitgegeven om de schuur te renoveren.

Het eindresultaat? Het was het tot de laatste cent toe waard: vandaag is die oude vervallen schuur een klein "paleisje" dat van alle gemakken is voorzien. "Ik heb altijd van kleine huisjes gehouden - zei Katy - dus toen mijn man me voorstelde om die structuur te renoveren, was het alsof een droom was uitgekomen".

De verf bladderde af, er waren geen sanitaire voorzieningen, noch een adequaat elektrisch systeem: er was heel wat werk te doen. Katy en Michael zorgden echter zelf voor de inrichting, het plaatsen van muren, nieuwe ramen, het schoonmaken van alles en het op gepaste wijze isoleren van de kamers. De ambities waren groot en werden al snel omgezet in realiteit.

Om de schuur te beschermen tegen corrosie, hebben de twee alles opnieuw geverfd, zowel van binnen als van buiten, wat een beslist frissere en modernere uitstraling gaf aan wat hun kleine huis zou worden. Door al het materiaal dat ze konden hergebruiken opnieuw te gebruiken, hebben Katy en Michael een echt wonder verricht: kijk maar naar de foto's van de voormalige schuur om het je te realiseren!

katyzientek.tinyliving/Instagram

katyzientek.tinyliving/Instagram

Een ad hoc gerealiseerde veranda, de juiste verlichting en de juiste interieurinrichting deden de rest: deze familie heeft vandaag echt een prachtig huisje om in te wonen. Er ontbreekt niets van binnen, en hoewel alles gereduceerd en "miniatuur" is, zeggen Michael en zijn vrouw dat ze een perfecte balans hebben gevonden die zowel hen als hun dochters in staat stelt om aan alle behoeften te voldoen.

Advertisement

Naast de keuken en badkamer hebben ze een standaard bed en een slaapbank voor de meisjes, wat volgens Katy voorlopig een optimale oplossing is om te slapen.

Natuurlijk: voor velen lijkt het misschien ongemakkelijk, en misschien zou niet iedereen bereid zijn om een ​​vergelijkbare keuze te maken, maar het moet worden toegegeven dat, als je ernaar kijkt, het kleine huis dat door dit paar is gecreëerd, echt schattig en gezellig is.

Advertisement

Wat vind je van hun renovatie?

Advertisement