57-jarig model poseert in bikini op Instagram: mensen noemen haar "belachelijk"

Janine image
door Janine

21 Juni 2022

57-jarig model poseert in bikini op Instagram: mensen noemen haar "belachelijk"
Advertisement

Model zijn kan de mooiste en tegelijkertijd zwaarste baan ter wereld zijn. Je lichaam wordt constant onderworpen aan het oordeel van anderen, er wordt schoonheid en perfectie van je geëist, nooit een uitspatting, nooit een kilo te veel, vooral als het gaat om supermodellen uit de jaren ’90.

Gelukkig zijn de dingen sindsdien gedeeltelijk veranderd en verwelkomt de modewereld verschillende lichamen, verschillende etniciteiten en verschillende soorten schoonheid.

De hoofdpersoon van dit verhaal is een zeer beroemd model, Paulina Porizkova, nu 57 jaar, die besluit om ondanks haar leeftijd zonder schaamte te pronken met haar lichaam in een bikini. Helaas laat de kritiek niet lang op zich wachten, laten we eens kijken waarom.

via Instagram

Advertisement

Leeftijd is vaak een taboe voor vrouwen, zeker als het gaat om modellen of vrouwen die voornamelijk met hun lichaam werken. Het is heel gewoon om meisjes en jongens op sociale media te zien poseren in badkleding of ondergoed, met statige en perfecte lichamen. Het lichaam verandert echter, transformeert zichzelf en wordt met het ouder worden steeds meer het voorwerp van oordelen en kritiek.

Dit is wat er gebeurde met Paulina Porizkova, een beroemd model uit de jaren ’90. Voor haar, een mooie 57-jarige vrouw, is het geen enkel probleem om zich in bikini op sociale media te laten zien, ondanks de constante kritiek die op haar neerkomt.

Het voormalige model heeft een spectaculair figuur behouden, dus ze aarzelt niet om vol vertrouwen in een zwempak, sportkleding of strakke kleding te poseren, maar is het slachtoffer geworden van mensen die haar als "belachelijk" definiëren.

Advertisement

Ze kreeg onlangs negatieve feedback nadat ze een foto op haar Instagram-account had geplaatst waarop ze een ivoorkleurige bikini bij het zwembad draagt ​​terwijl ze haar natuurlijke grijze haar draagt.

Het voormalige model schonk geen aandacht aan kritiek en toonde trots haar rimpels en haar gezicht, getekend door de tijd.

Hoewel het lijkt alsof de huidige samenleving de voorkeur geeft aan jonge, strakke en perfecte lichamen, besluit de vrouw zichzelf op een natuurlijke manier te tonen, anderen aan te sporen om van zichzelf te houden, het verstrijken van de jaren en het veranderende lichaam accepterend.

"Ik plaats deze foto omdat dit een wijdverbreid gevoel is dat moet worden geëlimineerd. We kunnen er trots op zijn ouder te worden, zoals we verdienen."

Denk je dat je vanaf vandaag meer trots zult zijn op je lichaam?

Advertisement