Manager straft iedereen die een minuut te laat komt met extra werk: een werknemer lucht zijn hart

Janine image
door Janine

20 Juni 2022

Manager straft iedereen die een minuut te laat komt met extra werk: een werknemer lucht zijn hart
Advertisement

Elke dag naar je werk gaan en een gezonde, ontspannen en vredige omgeving vinden is essentieel voor je mentale en fysieke welzijn. Door je taken met een gerust hart uit te voeren, verhoog je het rendement aanzienlijk en ga je met plezier naar je werk.

Helaas kan het voorkomen dat de dingen niet zo goed gaan en dat zelfs een simpele en onbeduidende vertraging bij aankomst op kantoor je baas boos doet worden.

Dit is wat er gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal die op Reddit de absurde aankondiging van zijn manager plaatste, die iedereen die slechts één minuut te laat was met tien minuten extra werk strafte. Maar laten we proberen beter te begrijpen hoe het ging.

via Reddit

Advertisement
MinionsAndWineMum/Facebook

MinionsAndWineMum/Facebook

Hoe stipt en oplettend je ook bent, het kan gebeuren dat je op een ochtend, door het verkeer, school of duizend andere mogelijke onvoorziene gebeurtenissen, iets te laat op je werkplek arriveert.

In de meeste gevallen is af en toe te laat komen geen probleem, zeker niet als het maar een minuut is.

Het komt echter voor dat je baas deze kleine vertragingen behoorlijk serieus neemt. De hoofdpersoon van dit verhaal nam een ​​foto van het vel papier waarin het beleid van het kantoor wordt geschetst: "Voor elke minuut dat je te laat op je werk bent, moet je na 18:00 uur nog eens 10 minuten extra werken. Als je bijvoorbeeld om 10:02 uur aankomt, dan moet je blijven tot 18:20".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De voormalige werknemer zei na het delen van deze regel: "de slechtste plek waar ik ooit heb gewerkt en het salaris was natuurlijk minimaal".

Alle gebruikers stonden sprakeloos voor het vel papier. Iemand antwoordde: "Jongens, ik hoop dat jullie werknemers graag overwerken. Het is echt een absurde regel, ik kan niet geloven dat het waar is."

En nogmaals: "Sommige mensen houden ervan hun macht uit te oefenen, ook al is die oneindig klein. Als iemand die dit briefje schreef zijn ego vijf minuten zou kunnen laten gaan, zou hij beseffen hoe hilarisch en triest het is."

Het spreekt voor zich dat iedereen die de post heeft gezien dezelfde reactie heeft gehad op zo'n bizarre regel. Wat denk jij ervan? Denk je dat je op zo'n plek zou kunnen werken?

Advertisement