Ze wordt een man na de bevalling: “tegen anderen verdedigt mijn zoon me en thuis noemt hij me mamma” - Curioctopus.nl
x
Ze wordt een man na de bevalling: “tegen…
Dakloos maar met waardigheid: een man zorgt op straat voor zijn onderkomen als een echt thuis Hij koopt een huis voor een anti-homokerk en schildert die in de kleuren van de regenboog

Ze wordt een man na de bevalling: “tegen anderen verdedigt mijn zoon me en thuis noemt hij me mamma”

26 Mei 2021 • Door Janine
2.899
Advertisement

Andrea Giovanni heeft veel verhalen te vertellen: verhalen over toewijding, opofferingen, twijfels, angsten, veranderingen, worstelingen met zichzelf en met anderen. Andrea is, net als veel alleenstaande ouders, zowel vader als moeder: hij zorgt alleen voor zijn zoon en probeert het hem altijd aan niets te laten ontbreken. Maar Andrea was ook een moeder vanuit biologisch oogpunt: in het verleden was zij de vrouw die het leven schonk aan Bryan, een 11-jarig kind. Pas na de bevalling begreep ze dat haar genderidentiteit niet overeenkwam met haar biologische geslacht, en daarom besloot ze de moedige stap te zetten om een ​​man te worden.

via: business

Andrea Giovanni werd niet als man geboren, maar toen hij drie was, voelde hij zich gevangen in zijn lichaam en voelde hij het verlangen om van geslacht te veranderen. Maar hij wachtte: in het verleden had hij een partner met wie hij op 21-jarige leeftijd Bryan had gekregen, dezelfde man die nu niets meer met Andrea en zijn zoon te maken wil hebben. Waarom? Andrea denkt dat het niet alleen komt door de rancune die hij jegens hem voelt, maar ook omdat hij niet kan accepteren dat de moeder van zijn zoon een man is geworden.

Toen de jongen naar de eerste klas ging, begon de 25-jarige vrouw met het langdurige pad van transitie. En dit was niet gemakkelijk: het betekende vechten tegen de vooroordelen van andere mensen, die hem vaak als "een grap van de natuur" beschouwden. Het was moeilijk voor Bryan, omdat zijn klasgenoten hem vroegen waarom zijn moeder een baard had en hij niet wist wat hij moest antwoorden.

Advertisement

Tegenwoordig ondersteunt Bryan - ondanks zijn jonge leeftijd - Andrea, die een beetje moeder en een beetje vader is: hij verwijt mensen wanneer ze het verkeerde voornaamwoord gebruiken, hij wendt zich publiekelijk tot hem als pappa, maar thuis noemt hij hem soms “mamma”, en Andrea vindt dat prima. Hij is trots op zijn zoon, omdat hij extreem gevoelig en intelligent is en hem altijd heeft gesteund. Andrea weet niet wat hij zou doen als hij hem niet zou hebben: het is ook dankzij hem als hij vandaag niet bang is om te zijn wat hij is, zelfs als dit betekent dat hij moet omgaan met mensen die het niet begrijpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt