Hij stapelt meer dan 1.500 blokken Jenga op een enkele steen: hij brak zijn wereldrecord

Janine image
door Janine

02 Juli 2021

Hij stapelt meer dan 1.500 blokken Jenga op een enkele steen: hij brak zijn wereldrecord
Advertisement

Ken je Jenga? Het spel van het balanceren van tientallen houten stenen om een ​​uitgebalanceerde toren te vormen, is voor velen meer dan een passie of een eenvoudig tijdverdrijf. Kevin, de man over wie we je gaan vertellen, weet er alles van.

We kunnen hem definiëren, zonder het risico te lopen te overdrijven, als een echte meester van Jenga. De reden? Hij slaagde erin om maar liefst 1.512 stukken op elkaar te stapelen, waardoor een enkele "sculptuur" ontstond, wat een understatement zou zijn om het gedenkwaardig te definiëren. Als je dit spel ooit hebt gespeeld, weet je heel goed dat er veel geduld, een vaste hand en de juiste concentratie voor nodig is om met de stenen steeds hoger te komen zonder dat alles omvalt. Welnu: om de omvang van Kevin's prestatie te begrijpen, vermenigvuldig je gewoon elk stuk dat verplaatst moet worden met meer dan 1.500!

via Menga_TV/Youtube

Advertisement
Menga_TV/Youtube

Menga_TV/Youtube

Kevin is een soort beroemdheid van Jenga. Op Twitter bekend als MengaManX, speelt deze man er niet alleen mee, hij maakt echte sculpturen. Concentratie, kalmte en precisie brachten hem zelfs tot een wereldrecord. In februari 2021 wist de jonge speler namelijk zo'n 1.150 stukjes op elkaar te leggen. Maar het mooiste moest nog komen.

Advertisement
Menga_TV/Youtube

Menga_TV/Youtube

Niet tevreden met zijn record, bleef Kevin experimenteren met stenen, totdat hij erin slaagde een enorme Jenga te maken met een ronde vorm, die 1.512 stukjes bevatte, allemaal rustend op een enkele basis! Voor zo'n onderneming zijn woorden bijna overbodig: één voor één heeft de man de stukken gepositioneerd zonder een fout te maken.

Menga_TV/Youtube

Menga_TV/Youtube

Een video van zijn prestatie werd gedeeld op YouTube en het is absoluut opwindend om hem aan het werk te zien. In de video, die in time-lapse wordt getoond om in een paar seconden samen te vatten wat hij deed, wordt ook de hartslag van Kevin gezien, constant gecontroleerd tijdens de duur van zijn ongelooflijke houten constructie. Op het hoogtepunt van de spanning begon zijn hart te kloppen met 154 slagen per minuut, en we kunnen het nauwelijks geloven, gezien wat hij met zijn handen heeft gemaakt.

Menga_TV/Youtube

Menga_TV/Youtube

De man brak daarom zijn eigen wereldrecord en hij is ongetwijfeld een echt voorbeeld voor iedereen die van dit spel geniet. Een paar minuten na het leggen van de laatste steen stortte het bouwwerk in, niet voordat het - gelukkig - overvloedig vereeuwigd was. "Ik dacht dat het onmogelijk was - merkte hij op - stel je mijn voldoening voor toen ik bewees dat ik mezelf kan overwinnen".

Menga_TV/Youtube

Menga_TV/Youtube

Spectaculair, nietwaar? Zou je het geduld hebben om aan een soortgelijke onderneming te beginnen? Deze man kan elke groep vrienden die een spelletje Jenga speelt, doen verbleken!

Hieronder is de link naar de video waarin te zien is dat Kevin zijn eigen wereldrecord verbreekt:

https://www.youtube.com/watch?v=qHIkQPwK798

Advertisement