x
De grootste neus ter wereld is van een…
Spanje: Twee duikers vinden tijdens een duik een spectaculaire schat uit de Romeinse tijd Hij verkoopt het theeservies van zijn vrouw zonder haar medeweten: ze neemt wraak en koopt het terug

De grootste neus ter wereld is van een 71-jarige man: hij is bijna 9 cm

11 Oktober 2021 • Door Janine
8.497
Advertisement

Niet iedereen heeft een geweldige relatie met zijn fysieke verschijning. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat sommige kenmerken soms moeilijk te accepteren zijn en zelfs echt ongemak veroorzaken. Vooral de neus kan nogal wat problemen veroorzaken.

De vorm of grootte van dit "reliëf" dat we in het midden van het gezicht dragen, valt misschien niet samen met ons idee van schoonheid en harmonie. En als je echt niet overweg kunt met je neus of misschien denkt dat het niet in verhouding is, troost jezelf dan wetende dat er zeker, in de wereld, een man is die er een heeft die “merkwaardiger” is dan de jouwe. Voor hem is die neus een motief van roem geworden, zozeer zelfs dat hij in het Guinness World Record staat. Klaar om het te ontdekken?


Zijn naam is Mehmet Özyürek, hij is Turks en is 71 jaar oud. Zoals het programma Record Show heeft vastgesteld, zou hij de trotse eigenaar zijn van de grootste neus ter wereld. Met zijn 8,8 centimeter moet worden toegegeven dat het echt enorm is, tot het punt dat hij zelf contact zou hebben opgenomen met het Guinness-comité, dat zijn verzoek accepteerde en in de uitzending opnam.

Zo werd ter gelegenheid van het programma Mehmet's "grote neus" nauwkeurig gemeten. Het resultaat? Een bijna 9 centimeter grote neus die, met een goede kans, ook voorbestemd zou kunnen zijn om te groeien, aangezien de neus, samen met de oren, een deel van het lichaam is dat niet stopt met groeien met de leeftijd.

Op ware grootte gemeten, is bepaald dat de neus van deze Turkse man de langste is die ooit van een levend persoon is geregistreerd. Hoewel, laten we eerlijk zijn, het niet mogelijk is om met zekerheid te zeggen of dit echt het geval is, omdat andere mensen misschien een nog prominentere hebben. Bovendien, zoals gezegd, de neus niet stopt met groeien, zou Ozyurek in de toekomst zelfs zijn eigen record kunnen breken.

Advertisement

Vóór de 71-jarige Turk was het neusrecord in handen van een andere man, een Engelsman genaamd Thomas Wedders, ook bekend als Thomas Wadhouse. Zijn neus zou volgens wat ons bekend is 19 centimeter hebben gemeten! Het is geen toeval dat deze persoon, die leefde in de achttiende eeuw, zijn suprematie ook in een werkcontext als die van het circus gebruikte. Net zoals het geen toeval is dat het Guinness World Record hem postuum een ​​record heeft toegekend.

Voorlopig geniet Mehmet echter van zijn record, en natuurlijk van zijn grote neus!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt