"Mijn man en ik hebben aparte rekeningen”: een vrouw deelt het geheim van een lange en gelukkige relatie

Janine image
door Janine

16 Juni 2021

"Mijn man en ik hebben aparte rekeningen”: een vrouw deelt het geheim van een lange en gelukkige relatie
Advertisement

De financiën, in een koppel, kunnen vaak een reden voor discussie zijn, vooral bij het delen van het dagelijks leven: er zijn gedeelde kosten, die gelijkelijk verdeeld moeten worden, en de kosten van het individu. Er zijn stellen die ervoor kiezen om een ​​gezamenlijke rekening te openen en er zijn stellen die hun rekeningen liever gescheiden houden. Is er een slimmere keuze dan de andere? Evie Carrick deelt haar ervaring en haar geheimen voor een gelukkige en duurzame relatie.

via buzzfeed

Advertisement

eviecarrick/instagram

Evie en haar man zijn 7 jaar getrouwd en hebben hun financiën altijd gescheiden gehouden: ze wisten dat het openen van een gezamenlijke rekening normaal is, maar het was ook een vooruitzicht dat hen ingewikkeld leek. Evie weet dat elk stel het systeem kiest dat het beste werkt en dat er geen correcte manier is om als paar met geld om te gaan. De vrouw zegt ook dat ze een spaarder is en zich gelukkig voelt elke keer dat ze wat geld weet te sparen: ze geeft het liever uit aan vakantie of om kleding te kopen, terwijl regelmatig uit eten gaan voor haar geldverspilling is.

Advertisement

eviecarrick/instagram

Haar man daarentegen is het tegenovergestelde: hij geeft graag geld uit om uit eten te gaan. Door de rekeningen gescheiden te houden, kan eenieder zijn geld besteden zoals hij wil. En de vrouw is ervan overtuigd dat als de financiën van beide op een gemeenschappelijke rekening zouden staan, er zeker problemen zouden zijn ontstaan. In feite, wanneer je een relatie begint, heeft iedereen zijn eigen bedrag op de bank en zijn eigen salaris en trouwen betekent niet dat je je spaargeld in handen van de ander moet geven.

eviecarrick/instagram

De vrouw zegt dat ze van haar man houdt en hoopt de rest van haar leven echt met hem door te brengen, maar ze is ook realistisch: koppels gaan vaak uit elkaar en dingen gaan niet altijd volgens plan. Veel vrouwen zijn afhankelijk van hun partner, zelfs financieel, en de gevolgen zijn niet prettig. Evie weet niet hoeveel geld er op de rekening van haar man staat en vice versa, in plaats daarvan is er een gemeenschappelijke creditcard voor gemeenschappelijke uitgaven: dat geld is bestemd voor benzine, voor samen gemaakte reizen, voor boodschappen, voor de huur.

Nick Pampoukidis/Unsplash

Nick Pampoukidis/Unsplash

Anderzijds wordt geld dat niet bestemd is voor gemeenschappelijke uitgaven, zelfstandig beheerd. Volgens Evie is dit de sleutel tot het vermijden van ruzie en het leven van een gelukkige relatie: financiën gescheiden houden en geld beheren door naar je behoeften te luisteren. Deel je haar gedachten?

Advertisement