"Mijn man heeft het paspoort van mijn dochter verstopt en ik heb onze vakantie geannuleerd: heb ik overdreven?"

Janine image
door Janine

28 September 2022

"Mijn man heeft het paspoort van mijn dochter verstopt en ik heb onze vakantie geannuleerd: heb ik overdreven?"
Advertisement

Het moment van vakantie is voor een gezin ongetwijfeld vol verwachtingen: de voorbereidingen voor het vertrek, de te bereiken bestemming, de welverdiende ontspanning, en vooral het plezier van het samen zijn. En als je kinderen hebt, wordt het plezier om samen tijd door te brengen nog groter, tenminste, zo zou het moeten zijn. Een vrouw vertelde een verontrustend feit op het Reddit-platform: ze ontdekte dat haar man het paspoort van haar dochter had verstopt om haar niet toe te staan ​​met hen mee te gaan en handelde daarnaar.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw, auteur van de post, en haar man zijn al drie jaar samen. Hij heeft drie kinderen uit zijn vorige relatie, terwijl zij een 17-jarige dochter heeft. Blijkbaar zou de man erg genereus en toegewijd zijn aan anderen, volgens de woorden van de hoofdpersoon van dit verhaal. De man zou echter klagen dat "mijn dochter nooit tijd doorbrengt met haar stiefbroers of met hem, maar daar heeft ze haar redenen voor: school en werk. Ze doet haar best om zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen. Maar het stoort haar dat haar stiefvader ​​haar in werkelijkheid vraagt om op haar stiefbroers te passen als ze bij hen is. Mijn man ontkende het en zei dat mijn dochter excuses verzon om geen tijd met zijn zonen door te brengen.”

Om deze reden dacht de vrouw dat een familie-uitstapje was wat iedereen nodig had om samen te zijn en meer tijd met elkaar door te brengen. "Mijn man vond het een leuk idee, maar zei dat zijn kinderen zich nu niet op hun gemak voelen bij mijn dochter vanwege haar 'houding' en stelde voor dat ze hier zou blijven zodat ze het huis voor zichzelf zou hebben, want dat is 'wat ze altijd al wilde'. Ik zei hem dat we beter met z’n allen konden gaan, maar hij bleef maar klagen tot ik hem zei erover op te houden.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Op dat moment boekte de gebruiker voor het hele gezin, maar nadat ze al had betaald en bevestigd, vertelde de dochter haar dat ze haar paspoort niet kon vinden.

"We hebben het huis ondersteboven gekeerd, maar we konden het niet vinden. Mijn man zei dat het misschien een teken was dat we haar thuis moesten laten, zodat de reis niet op een ramp zou uitlopen. Ik negeerde zijn commentaar maar later, terwijl ik zijn kantoor aan het opruimen was, vond ik het paspoort, verborgen in de derde la onder een heleboel papieren. Ik was stomverbaasd, ik confronteerde hem ermee en hij zwoer dat hij geen idee had waarom of hoe het paspoort daar terecht was gekomen.”

De vrouw besloot toen op onderzoek uit te gaan om erachter te komen hoe het echt gegaan was: ze controleerde de opname van de camera boven, die onmiskenbaar had gefilmd dat haar man de kamer van zijn dochter binnen was gegaan. "Ik schreeuwde tegen hem en annuleerde toen de hele reis. Hij werd boos en zei dat ik overdreven reageerde en dat hij niet wilde dat zijn kinderen de vakantie moesten opgeven, maar ik had een besluit genomen. Hij vroeg me om wat tijd om na te denken over hoe om te gaan met het gebrek aan respect en controle dat ik had getoond. Had ik ongelijk om de vakantie af te zeggen?"

Wat denk jij ervan? Hoe zou jij gereageerd hebben in de plaats van de vrouw?

Advertisement