"Mijn vrouw heeft ons huis gekocht en haar baan opgezegd, maar ik wil haar mijn geld niet geven"

Janine image
door Janine

23 September 2022

"Mijn vrouw heeft ons huis gekocht en haar baan opgezegd, maar ik wil haar mijn geld niet geven"
Advertisement

Wanneer je besluit te trouwen, of in ieder geval je leven met een ander te delen, moet aan deze keuze de wil en de bereidheid om elkaar te helpen aan de basis staan, samenwerkend zodat alles functioneert en beiden een voldoening gevend leven kunnen leiden. Wat van de een is, wordt van de ander, en het is niet "van mij of van jou", maar "van ons". De hoofdpersoon van dit verhaal lijkt er echter anders over te denken: nadat zijn vrouw hun huis met haar eigen middelen had gekocht, wilde hij haar financieel niet helpen met kleine uitgaven. De reden? Laten we het samen bekijken.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker stelde de vraag op Reddit en wendde zich tot gebruikers voor hun mening erover, zich afvragend of hij niet verkeerd handelt. "Voordat onze dochter werd geboren, werkten mijn vrouw en ik allebei fulltime met een laag tot gemiddeld inkomen. Zij verdiende iets meer dan ik, maar niet veel", legde de man uit. "Toen onze dochter drie maanden oud was, moest mijn vrouw weer aan het werk, maar ze had wat problemen na haar terugkeer."

In diezelfde periode zou de vrouw een grote erfenis ontvangen, niet genoeg om allebei hun baan op te zeggen, maar genoeg om een ​​mooi huis te kopen zonder een hypotheek te hoeven afsluiten en twee nieuwe auto's te kopen. De rest is gereserveerd voor de toekomst. "Mijn vrouw stopte op dat moment met werken en werd thuisblijfmoeder. Deels vanwege moeilijkheden op het werk, deels omdat ze toch liever thuis bleef bij onze dochter. Feit is dat ook ik liever niet zou werken en een thuisblijvende vader zou willen zijn, maar dat kan ik me niet veroorloven omdat we nog steeds een inkomen nodig hebben om rond te komen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw, die geen persoonlijk salaris had, zou enkele verzoeken hebben gedaan aan haar man, die hieraan niet wilde voldoen. “Ze wilde laatst met me praten over het budget dat we vast moesten stellen om alleen van mijn inkomen te leven. Ik zei dat als ik degene ben die moet werken (en dat doe ik liever niet), ik niet vind dat ik mijn geld aan de financiering van haar hobby’s en grillen moet besteden. Als ze ervoor kiest om niet te werken, kan ze kleren kopen in de tweedehandswinkel in plaats van nieuwe en een vriendin kan haar haar gratis knippen. Of ze kan een baan zoeken door nachtdiensten te draaien of een online bedrijf beginnen. Ik zie niet in waarom ik zou moeten betalen voor zaken zoals haar naaibenodigdheden en lidmaatschap van de sportschool, aangezien ik er geen profijt van heb en het niet mijn verantwoordelijkheid is.”

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De man voegde eraan toe dat hij de dingen die zijn dochter nodig heeft graag uit eigen zak betaalt, aangezien dit zijn verantwoordelijkheid is. Hij werkt 36 uur per week en moet rekeningen en eten betalen, maar hij vindt het niet nodig om ook voor zijn vrouw te zorgen.

“Ze vertelde me dat het niet eerlijk is, aangezien ik kan genieten van mijn abonnement van de sportschool en hobby's zoals videogames, maar het verschil is dat ik ze met mijn eigen geld betaal. Ze beweert dat haar erfenis groter was dan het bedrag dat ze had kunnen verdienen als ze haar hele leven had gewerkt, en zonder die erfenis hadden we allebei toch moeten werken om de hypotheek en autolening af ​​te betalen. Ik zou het daarom als haar bijdrage moeten beschouwen en mijn geld met haar moeten delen. Heeft ze gelijk?”

Wat denk jij ervan?

Advertisement