Hij renoveert de woonkamer en ontdekt een 500 jaar oude waterput met een middeleeuws zwaard

Janine image
door Janine

04 Juli 2021

Hij renoveert de woonkamer en ontdekt een 500 jaar oude waterput met een middeleeuws zwaard
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd wie er woonde in het huis waar jij nu woont of op de plaatsen die je elke dag bezoekt? Soms staan ​​we er niet bij stil, maar de plaatsen waar we ons gewoonlijk bevinden, hebben een geschiedenis die bestaat uit mensen, episodes en objecten die na verloop van tijd vaak door iedereen vergeten zijn.

Dat is waarom, wanneer deze getuigenissen weer naar buiten komen, levend en aanwezig, ze ons meer dan wat dan ook weten te verbazen. Colin Steer, een 70-jarige Engelsman uit Plymouth, weet er alles van die, onder de woonkamer van zijn huis, in aanraking kwam met een echt stukje geschiedenis, waarvan hij van het bestaan ​​niet het minste vermoeden had.

via Mirror

Advertisement

Incredible!

Pubblicato da The Mirror su Lunedì 28 giugno 2021

Ze zeggen weleens “alles komt terug" en in dit geval lijkt de uitdrukking bijzonder toepasselijk. Op een dag merkte Colin tijdens het renoveren van zijn woonkamer een soort “gat” in de vloer op. Geïntrigeerd begon hij onder het huis te graven en begon aan een onderneming die 10 lange jaren duurde. En uiteindelijk de ontdekking.

Niet alleen was onder zijn huis een 500 jaar oude put gebouwd, maar deze plek verborg nog een ongelooflijke verrassing. “Het zag eruit als een soort leren etui met een zwaard,” zei hij, en dat was het ook.

Advertisement
Søren Niedziella/Wikimedia - Not the actual photo

Søren Niedziella/Wikimedia - Not the actual photo

De aanwijzingen, volgens wat Steer heeft verteld, zouden allemaal leiden tot de middeleeuwen, maar bij gebrek aan een precieze datering zou het zwaard zelfs ouder kunnen zijn.

"Ik dacht meteen dat iemand daaronder een persoon moest hebben begraven - vervolgde Colin - en vanaf dat moment besloot ik dat ik zou graven om te zien wat ik zou vinden".

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het huis van de 70-jarige werd gebouwd in 1895, dus zo'n 90 jaar voordat de man er in 1988 naartoe verhuisde. Tot hij de vloer van de woonkamer aanraakte, had hij nooit gedacht dat er zo'n schat onder verborgen zou zijn. Per slot van rekening zou niemand van ons zich ooit kunnen voorstellen zoiets onder de vloer van zijn woonkamer te vinden, toch?

English Lock/Wikimedia - Not the actual photo

English Lock/Wikimedia - Not the actual photo

"We weten nog steeds niet precies waarom die put daar is", zei Colin. We hebben oude kaarten bekeken om te proberen de oorsprong ervan vast te stellen, maar we hadden geen geluk. Vanwege zijn grootte veronderstelden we dat het gebruikt kon worden om dieren te voeren of voor twee of drie gezinnen.

Op dit moment heeft Steer meer dan 5 meter gegraven en heeft hij gezegd dat hij van plan is de oude put te repareren, en deze zelfs een integraal onderdeel te maken van de inrichting en het ontwerp van het huis. De put is ondertussen een soort attractie geworden, niet alleen onder familieleden en vrienden, maar ook onder de vele mensen over de hele wereld die Colins verhaal hebben gelezen. Wie weet of deze 70-jarige daar nog andere wonderen zal vinden, en wie weet hoeveel andere huizen zulke schatten verbergen!

Advertisement