Dit 9-jarige meisje met autisme heeft een hoger IQ dan Albert Einstein en Stephen Hawking

Janine image
door Janine

09 Juli 2021

Dit 9-jarige meisje met autisme heeft een hoger IQ dan Albert Einstein en Stephen Hawking
Advertisement

Er zijn mensen die met hun buitengewone intelligentie als echte genieën worden beschouwd. Er zijn kinderen en jongeren die ondanks hun zeer jonge leeftijd doelen hebben bereikt die voor veel mensen onbereikbaar zijn. En Adhara Pérez is een van deze kinderen: ze komt oorspronkelijk uit Mexico-Stad, ze is pas 9 jaar oud en haar IQ overtreft dat van Albert Einstein en Stephen Hawking.

via eluniversal

Advertisement
NMinutosMx twitter

NMinutosMx twitter

Haar IQ is 162, iets hoger dan dat van Albert Einstein en Stephen Hawking: dit wonderkind begon IQ-tests te doen toen ze nog maar 4 jaar oud was. Toen al had ze laten zien dat ze buitengewone capaciteiten had. Nu, op slechts 9-jarige leeftijd, volgt Adhara 2 universitaire studies: een in systeemtechniek en de andere in industriële techniek. Ondanks dat ze ongelooflijk jong is, heeft ze heel duidelijke ideeën: ze wil NASA-astronaut worden. De Universiteit van Arizona heeft haar een plek aangeboden om astronomie te studeren, en de jonge vrouw denkt er al over om dit nieuwe avontuur aan te gaan om haar toekomst op te bouwen.

Advertisement
TonnyHackWD twitter

TonnyHackWD twitter

Maar Adhara's leven was niet gemakkelijk: toen ze drie was werd ze gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger - een stoornis die binnen het autismespectrum valt - en om deze reden werd ze het slachtoffer van pestkoppen die het op haar gemunt hadden omdat ze "anders" was. Ook haar leraren geloofden dat er geen toekomst was voor het meisje, en misschien vanwege de verkeerde overtuiging dat autisme een beperkende stoornis is. Op slechts 9-jarige leeftijd bewees Adhara echter dat dit niet het geval is.

ElchaldeLizz twitter

ElchaldeLizz twitter

Adhara's moeder heeft altijd in haar geloofd en ondanks dat ze nooit veel economische middelen had, nam ze haar mee naar een neuropsychiater voor therapie: daar bevestigden ze het uitzonderlijke IQ van haar dochter, waardoor ze de lagere school op haar vijfde kon afmaken, de middelbare school toen ze zes jaar was en de hogere school op haar achtste. De vrouw is nu van plan om haar dochter te vergezellen naar de Verenigde Staten, in de hoop dat ze een studiebeurs kan krijgen. Een wonderkind en het slachtoffer van pesten dat ons leert dat intelligentie sterker is dan welk vooroordeel dan ook.

Advertisement