Ze vindt een bloem en ruikt eraan, maar weet niet dat het hallucinogeen is: het meisje vertelt haar ervaring - Curioctopus.nl
x
Ze vindt een bloem en ruikt eraan, maar…
Auto blokkeert het fietspad: een meisje neemt wraak en klimt met haar fiets op het dak Strijd tegen obesitas: dit apparaat blokkeert de kaak om eten te voorkomen, het regent kritiek

Ze vindt een bloem en ruikt eraan, maar weet niet dat het hallucinogeen is: het meisje vertelt haar ervaring

09 Juli 2021 • Door Janine
11.624
Advertisement

Is er een zachtaardiger en onschuldiger gebaar dan het ruiken aan een mooie bloem? Waarschijnlijk niet, hoewel, volgens wat we je gaan vertellen, zelfs zoiets kan veranderen in een ervaring die allesbehalve aangenaam is.

De hoofdpersoon is een meisje dat heeft ontdekt wat er gebeurt als je aan een Brugmansia ruikt, ook wel bekend als de "engelentrompet", een opvallende en fascinerende bloem met een intense geur en grote gekleurde bloemkronen. Aangetrokken door de geur en schoonheid van dit prachtige natuurelement, dacht ze, zonder al te lang stil te staan ​​bij de gevolgen, eraan te ruiken en de geur in te ademen. Gezien wat er daarna gebeurde, had ze dat beter niet kunnen doen…

via: The Sun

De jonge vrouw vertelde op haar TikTok-account wat er was gebeurd. We zijn in Australië en het meisje was samen met een vriendin op weg naar een feest toen ze de opvallende plant in kwestie tegenkwam.

"Toen we op het verjaardagsfeestje aankwamen - vertelde ze - voelden we ons allebei verward en overvallen door een malaise, dus gingen we weer weg. Toen ik thuiskwam en in slaap viel - ging ze verder - had ik de vreemdste en gekste dromen, ik ervoer voor het eerst in mijn leven een slaapverlamming.”

 

Maar wat is er precies gebeurd? En wat heeft de bloem van de Brugmansia ermee te maken? Heel eenvoudig. Deze planten behoren tot de meest giftige van de sierplanten die in omloop zijn, omdat ze scopolamine bevatten, een alkaloïde die ook wel "duivelsadem" wordt genoemd en - uiteraard in beperkte doses - ook in de geneeskunde wordt gebruikt.

Natuurlijk is het niet prettig om te weten dat je wat "duivelsadem" hebt ingeademd, en daarom ervoer het meisje die symptomen. Verwarring, snelle hartslag, droge mond, ijlen en hallucinaties, zelfs verlamming: dit zijn slechts enkele van de effecten die de Brugmansia kan geven aan degenen die eraan ruiken.

 

Advertisement
foto: Pxfuel

Volgens wat de experts hebben gezegd, is het echt noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn met deze bloemen, die mensen ervaringen kunnen laten beleven die ronduit zwaar zijn, bijna alsof het drugs zijn. Het meest verontrustende is dat niemand om je heen begrijpt wat er is gebeurd en waarom je de controle over je acties verliest in een werkelijk onaangename situatie.

Als je ooit een van deze planten tegenkomt, blijf dan uit de buurt: ze zijn even mooi als verraderlijk!

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt