Een bedrijf maakt een slimme robot die hondenpoep kan herkennen en oprapen - Curioctopus.nl
x
Een bedrijf maakt een slimme robot die…
Deze speciale magnetische helm kan hersentumoren effectief verkleinen, opereren is niet nodig Een beer glipt een erf op en heeft het kinderzwembad gebruikt om een zomerslaapje in te houden

Een bedrijf maakt een slimme robot die hondenpoep kan herkennen en oprapen

01 Augustus 2021 • Door Skip
699
Advertisement

Hoe vaak stuiten we niet op die nogal smerige hondenpoep die onbeschoft ligt op straat of op het gras waar het niet mag, waar baasjes het bewust niet hebben opgeraapt?

Hoewel er wat dit betreft nu wel meer bewustzijn is gekomen dan vroeger, zijn er nog steeds een aantal die leuke herinneringetjes aan hun gezelschapsdiertje achterlaten. Daarmee veroorzaken ze dan duidelijk overlast bij al die mensen die na hen daarlangs komen. Het is maar goed dat de slimme robot waar we het zo over gaan hebben dit alles een halt zou kunnen toeroepen om zo enerzijds de eigenaren het gedoe weg te nemen van hondenpoep rapen en anderzijds zo een schoner straatbeeld te krijgen. 

Beetl zoals het ding heet werkt volgens een zelfde soort principe als een robotstofzuiger. Maar dan wel met een verschil: in plaats van stof en restanten opzuigen verzamelt het hondenpoep. Het heeft camera's en kan zich onder meer over gras verplaatsen en beschikt over kunstmatige intelligentie. Hiermee kan het die beruchte drollen vinden en met behulp van een "arm" oprapen.

De makers van Beetl schrijven hierover:"Niemand doet dit graag dus hebben we een robot gemaakt die kan zien en kan voorzien in de behoeften van hondeneigenaren, waar dan ook."

Wie een Beetl heeft kan hem programmeren om binnen bepaalde grenzen te blijven en om een vooraf bepaald werkgebied te hebben. De robot werkt op een heroplaadbare batterij die zelfstandig op kan laden in een speciaal station zodra hij leeg is en waarschuwt wanneer de container vol is en geleegd moet worden.

Advertisement

Volgens het bedrijf Beetl Robotics het bedrijf dat de robot ontwikkeld en geproduceerd heeft is hij "heel goed" in zijn taak, ondersteund door de technologieën die hij gebruikt en die hij nodig heeft. Ogenschijnlijk is het 't doel om dit slimme apparaat nog verder door te ontwikkelen. Hoe dan? Door een variant te maken die ook het gras ondertussen kan maaien dankzij een geïntegreerd maaimechanisme. 

Wat vind jij ervan? Nuttige technologie of maffe uitvinding? We weten wel zeker dat er veel mensen zullen zijn die serieus overwegen een slim apparaat als de Beetl mee te nemen. Misschien kunnen we met dit soort uitvindingen het leven makkelijker maken en hopen op een schonere toekomst.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt