Ze is draagmoeder van een stel en heeft een relatie met de vader van het kind: ze vraagt ​​de voogdij aan - Curioctopus.nl
x
Ze is draagmoeder van een stel en heeft…
Facekini: het Deze vrouw deelde foto's van haar 72e verjaardag, maar ze ziet er uit als 40

Ze is draagmoeder van een stel en heeft een relatie met de vader van het kind: ze vraagt ​​de voogdij aan

15 Juli 2021 • Door Janine
36.720
Advertisement

Ouder worden is de droom van veel mensen, maar niet alle stellen zijn in staat om dit geweldige levensproject te realiseren. Gelukkig zijn er veel opties en één daarvan is het draagmoederschap: het is een vorm van geassisteerde voortplanting waarbij een vrouw de zwangerschap voltooit namens een of meer mensen die in alle opzichten erkend zullen worden als de ouders van het kind. De draagmoeder wordt meestal gekozen door de ouders: het is belangrijk dat er een vertrouwensband en wederzijdse oprechtheid ontstaat. Een echtpaar kreeg echter te maken met een zeer controversiële situatie.

Een vrouw trad op als draagmoeder voor het kind van een getrouwd stel. De vrouw, die door de rechtbankdocumenten van British Columbia alleen wordt geïdentificeerd met de initialen KB, zegt echter een buitenechtelijke affaire te hebben met de vader van het kind. Na de bevalling heeft zij, juist vanwege de relatie met de vader, verzocht om de gezamenlijke voogdij van het kind.

De vrouw had vrijwillig aangeboden om op te treden als draagmoeder voor de man en zijn vrouw, die problemen hadden met de conceptie, omdat ze "hun huwelijk wilde ondersteunen". Het paar en de vrouw gingen vervolgens in 2016 naar India om een ​​van de ingevroren embryo's van zijn vrouw in de baarmoeder van KB te implanteren, maar de zwangerschap resulteerde in een miskraam. Dus besloot het paar om de vrouw te vragen haar eitjes te gebruiken: niet door inseminatie maar door natuurlijke conceptie. De man vertelde de vrouw toen dat als het draagmoederschap succesvol zou zijn, hij zijn vrouw zou verlaten en het kind met haar zou opvoeden. De man hield zich echter niet aan zijn belofte en verliet zijn vrouw niet.

Aanvankelijk bezocht de draagmoeder de baby vaak en beweert een moederlijke rol in het leven te hebben gespeeld. Toen begon ze echter steeds meer verzoeken te doen: de buitenechtelijke relatie met de man eindigde en het paar weigerde haar elk bezoek. Dit was voor KB aanleiding om juridische stappen te ondernemen, te vragen om erkend te worden als moeder van het kind en om bescherming. Een zeer complexe situatie, waarin het moeilijk is om te begrijpen welke van de twee partijen gelijk heeft: de draagmoeder is niet langer een "vreemde" vrouw voor het paar, omdat ze een relatie had met de vader van het kind en op een natuurlijke manier zwanger werd. Zelfs de rechter stelt dat dit een ongebruikelijke zaak is, aangezien hij nog nooit aan een vergelijkbare zaak heeft gewerkt. De beslissing over wie de juridische ouder van het kind wordt, valt echter nog te bezien. Vind jij dat ze de voogdij moet krijgen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt