Ze doet alsof ze ziek is om naar een EK-wedstrijd te gaan: haar baas ziet haar op tv en ontslaat haar

Janine image
door Janine

13 Juli 2021

Ze doet alsof ze ziek is om naar een EK-wedstrijd te gaan: haar baas ziet haar op tv en ontslaat haar
Advertisement

Leugens hebben korte benen. We kunnen op deze manier samenvatten wat er gebeurde met Nina Farooqi, een 37-jarige Engelse fan, die er alles aan zou hebben gedaan om de halve finale van het nationale voetbalelftal bij te wonen op het EK 2020, zelfs door zich ziek te melden op haar werk.

Een zet die echter, afgaande op wat er daarna gebeurde, niet erg slim was. Integendeel: het leidde ertoe dat ze ter plekke werd ontslagen vanaf haar werkplek omdat de vrouw door een nogal ongelukkig toeval door de camera's van het Wembley-stadion werd ingezoomd, en dat beeld ging snel de wereld over. Zozeer zelfs dat het ook de ogen van haar werkgever bereikte, die besloot het niet te negeren.

via Metro

Advertisement
SPORTY/Youtube

SPORTY/Youtube

Toen op woensdag 7 juli 2021 een vriendin van Nina Farooqi, een producent van digitale content die in Yorkshire, in Groot-Brittannië woont, haar meedeelde dat ze op het laatste moment kaartjes had weten te bemachtigen voor de halve finale van Euro 2020 tussen Engeland en Denemarken, ontstond er meteen een dilemma voor de vrouw. Het was onmogelijk om op zo'n korte termijn een dag vrij te krijgen op haar werk, maar tegelijkertijd was het ook onmogelijk voor haar om de wedstrijd op te geven.

Wat te doen? Het antwoord was om zich ziek te melden, oftewel te doen alsof ze ziek was. Zo stapte deze Engelse fan op de eerste trein naar Londen, en wist op tijd voor de aftrap aan te komen. Jammer echter dat, eenmaal daar, haar plan niet ging zoals ze had gehoopt.

Toen Engeland de gelijkmaker scoorde, zoomden de camera's van het stadion op Nina en haar vriendin in, duidelijk opgetogen over het verloop van de wedstrijd. In een mum van tijd kwamen de beelden van enkele seconden op alle grote netwerken die de wedstrijd op dat moment uitzonden.

Advertisement
SPORTY/Youtube

SPORTY/Youtube

Een paar seconden waren echter genoeg voor de 37-jarige om letterlijk overspoeld te worden met berichten van vrienden, familieleden en kennissen, blij en verbaasd haar daar te zien, op de tribunes van Wembley.

De volgende ochtend ging Nina zoals altijd naar haar werk, maar op kantoor stond haar een nare verrassing te wachten. Na een telefoontje van de werkgevers kreeg ze te horen dat ze niet naar binnen hoefde. "Ze zeiden dat ze me bij de wedstrijd hadden gezien - zei de vrouw - en dat hun beslissing een gevolg was van wat ik had gedaan, doen alsof ik ziek was".

Metro/Facebook

"Ik zou het zo weer doen, voetbal is mijn leven", voegde Nina eraan toe, al spijt het haar dat ze haar baan was kwijtgeraakt. Toen in de media naar het incident werd gevraagd, zei het hoofd van het bedrijf dat de 37-jarige ontsloeg dat ze haar zouden aanmoedigen om deel te nemen aan zo'n belangrijke voetbalwedstrijd. "Onze werknemer loog - voegde hij eraan toe - door haar arbeidsovereenkomst te schenden, we hadden geen andere keuze".

Wat denk jij? De juiste beslissing van het bedrijf? Was die leugen echt de moeite waard voor de werkneemster?

Advertisement