Ze neemt haar 6 maanden oude dochtertje mee om gaatjes in haar oren te laten prikken: moeder wordt fel bekritiseerd op internet

Janine image
door Janine

08 Augustus 2021

Ze neemt haar 6 maanden oude dochtertje mee om gaatjes in haar oren te laten prikken: moeder wordt fel bekritiseerd op internet
Advertisement

Er zijn in dit opzicht verschillende meningen: er zijn mensen die zeggen dat gaatjes in de oren moeten worden geprikt als kinderen nog klein zijn, om ze eraan te laten “wennen”, en er zijn mensen die beweren dat het een keuze van de zoon of dochter moet zijn. Een moeder ontketende onbedoeld een discussie op TikTok na het plaatsen van een video waarin haar 6 maanden oude dochter op een bedje lag om haar oorlellen te laten piercen: veel gebruikers waren verontwaardigd over wat ze zagen.

via marisacarpineta/TikTok

Advertisement
marisacarpineta/TikTok

marisacarpineta/TikTok

Het prikken van gaatjes in de oorlellen bij pasgeborenen is niets nieuws: veel gezinnen geven er de voorkeur aan om hun kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen om gaatjes te laten prikken, omdat ze niet beseffen wat er gebeurt. Maar ondanks dat het een "normale" praktijk is, had misschien nog niemand er over gesproken en de ervaring online gedeeld. Marisa Carpineta heeft namelijk via een video het moment gedeeld waarop haar dochter gaatjes in de oren krijgt, door de handen van een deskundige. De vrouw adviseert andere ouders om hun kinderen naar gespecialiseerde winkels te brengen, waar ze de meest geschikte instrumenten gebruiken en waar ze aandacht besteden aan de hele onderneming.

Advertisement
marisacarpineta/TikTok

marisacarpineta/TikTok

In de video zien we de baby huilend op de stoel, terwijl de vrouw haar probeert te kalmeren. Dan zien we het kleine meisje met haar nieuwe oorbellen, en de moeder viert het moment: Marisa definieerde haar dochter als “een gelukkig meisje”, terwijl ze pronkt met haar nieuwe oorbellen. Gebruikers beweren dat de baby te klein is en dat de moeder beter had kunnen wachten. Er zijn mensen die beweren dat ouders hun kinderen zo'n keuze moeten laten maken. Gebruikers schreven: "Het zou illegaal moeten zijn. Het zou de keuze van het meisje moeten zijn als ze wat ouder is. Haar nu pijn laten voelen voor oorbellen waar ze niet om heeft gevraagd, is verschrikkelijk." Een ander merkt op: "het is vreselijk, en haar moeder lacht er nog bij ook. Arm meisje." Er was echter geen gebrek aan gebruikers die de vrouw steunden en zeiden: “Ik ben zo blij dat mijn ouders me gaatjes hebben laten prikken toen ik klein was. Ik herinner me niets traumatisch, integendeel, het is een pijn die je vergeet als je opgroeit, dus waarom zou je je zoveel zorgen maken?". Wat vind jij? Is er een juiste leeftijd om gaatjes te laten prikken bij kinderen?

Advertisement